THAILAND: KOH LANTA EN HET ULTIEME RELAXEN

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Bangkok, Koh Lanta, travel, wanderlust, couple, backpack, lifestyle, world, earth, fitfam, fitdutchies, goals, beach, sun, fun

Vervolgplannen maken, hostels boeken, vacuümzakken inrichten, backpacks inpakken, controlerondjes doen en uitchecken. We worden er steeds handiger in en we leren, al zeg ik het zelf, best wel snel. We wachten deze keer op de bus die ons vandaag, op 11 januari 2017, in zo’n twee uur samen met de veerpont naar Koh Lanta gaat brengen. Wat gaan we daar allemaal weer meemaken?

Lanta Nice Beach House

Als je een hostel boekt en je komt er eentje tegen met de naam ‘Nice Beach House‘, dan boek je die toch gewoon? Ik bedoel: het briefje in Kevin zijn gelukskoekje gaf aan dat iets eerst moet mislukken om een succes te worden, dus dan zie ik dit als soort van teken. Nice is fijn. Dit is ons geluksmoment, vanaf nu zit alles mee. Wishfull thinking… En om dan bij het hostel te beginnen, het is helemaal top! Na een slaapzaal weer een fijn bedje voor ons tweetjes. Het fijnste bed tot nu toe zelfs. Ook hebben we weer wat meer ruimte en, niet onbelangrijk, het is super schoon. We gaan zo even rondkijken en daarna een hapje eten aan het strand van Koh Lanta.

Die lekkere gratis barbecue…

In mijn vorige blog vertelde ik toch over het superleuke Pop-In Hostel en de dagelijkse gratis barbecue? Ik denk dat ik dankzij die lekkere kipspiesjes op dit moment met een voedselvergiftiging in bed lig. De wc is sinds vannacht mijn allerbeste vriend en onze plannen van vandaag vallen daardoor helemaal in het water. Jammer, want het is echt onwijs lekker weer! Kevin heeft gelukkig snel een extra nacht bijgeboekt in de hoop dat we morgen samen op pad kunnen. Duimen maar weer…

Sjonnie en Anita door Koh Lanta

Na een hele dag met maagpijn en misselijkheid in bed te hebben gelegen, kan onze scooter-ontgroening in Azië eindelijk beginnen! De vorige keer moesten we annuleren wegens de enorme regen in Koh Phangan, dus hopelijk kunnen we dat nu inhalen. Ik voel me nog niet helemaal top, maar goed genoeg voor wat actie. Daar knapt een mens van op toch? Kevin stoeit wat met de gare scooter die we een dagje ‘de onze’ mogen noemen, we zetten onze hippe helmen op en even later knorren we naar onze eerste bestemming. Drie keer raden wat dat is… eten! Ik heb wat leuks gevonden en deze keer heet het Pure Koh Lanta. Ik neem een heerlijke acaibowl met een iced chocolate en Kevin verse cappuccino en toast met cashewboter, scrambled eggs en bacon. Valt toch best mee hè schat, die ‘healthy’ eettentjes?

Toet-toeeet

Als we na het lekkere ontbijt verder touren valt het ons meteen op dat het hier véél rustiger is dan de plekjes waar we hiervoor zijn geweest. Helemaal top! Geen massatoerisme op Koh Lanta, wel een mega chille sfeer. Strandje hier, strandje daar en op zijn tijd ergens stoppen voor een lekker koud drankje. Goed te doen hoor. Op onze route ligt ook Koh Lanta Old Town. Het bestaat uit slechts één lange straat vol met gezellige eettentjes en winkeltjes. De bezoekers komen er net zoals wij aan op de scooter en parkeren deze keurig aan het begin van de straat om vervolgens op hun gemakje de straat door te slenteren. De locals spreken je vriendelijk aan, maar er is er geen een zo brutaal als de Turkije-look-a-likes in Krabi. Dit is genieten, dit is het ultieme vakantiegevoel.

Last beach

Na deze stop zijn we toe aan wat verfrissing. Kevin is inmiddels ervaren chauffeur en trotseert zonder vleugje angst de hellingen van 17%. Na elke heuvel of afdaling zijn we blij dat we het gehaald hebben, want ‘ons’ scootertje trekt het maar net. We stoppen tussendoor nog voor een traditionele tanksessie die bestaat uit een glazen doorschijnende fles gevuld met benzine die de eigenaresse eigenhandig in onze tank giet voor een eurie en dan kan onze zoektocht naar het meest zuidelijk gelegen strandje beginnen. Volgens onze bronnen moeten de stranden daar het allermooiste zijn. Na een poosje zien we een bord met de tekst ‘Last Beach’ en we besluiten het zandpad op te gaan. We moeten weer wat apen trotseren en zien dan een prachtig wit rustig strand met een blauwe zee. Hmmm!

Helaas geen kamelenrace

We rijden terug naar ons hostel om ons op te frissen voor het avondeten. Een lekkere maaltijd later gaan we, eindelijk als het aan Kevin ligt, de soort van kermis bezoeken tegenover ons hostel. Vanaf vandaag is het officieel open en Kevin is gisteren alvast naar de ‘VIP-avond’ geweest. Eigenlijk waren ze nog aan het opbouwen en liep hij daar in z’n eentje tussen de locals. Hij heeft allerlei rotzooi gezien die hij wil kopen, dus we gaan nu gezellig toeristje spelen. Ik word meteen overspoeld door de geuren van al het eten en de misselijkheid die nog ergens in mijn lijf hangt speelt meteen op. Dat wordt een kort rondje kermissen… Kevin showt zijn talent met schieten aan de kindjes die vol spanning staan te kijken (en die eigenlijk alleen het knuffeltje willen hebben wat hij wint), we kopen een nieuw portemonneetje en gaan terug naar de kamer. Tijd om te rusten, er staat morgen een lange dag op het programma.

Terug naar waar het allemaal begon

Vandaag, zaterdag 14 januari, nemen we afscheid van Koh Lanta én van het Zuiden van Thailand en vertrekken we, met zo’n 50 overstappen, richting Bangkok. Vanuit daar zetten we onze trip voort richting het noorden. Ik wil niet te ver vooruitblikken, want eerst moeten we een busreis van maar liefst 17u zien te overleven. Jalalaaaaa, ik vermoed dat ik Kevin in ga maken tijdens wat potjes pesten. Als jij tips hebt om de tijd te doden tijdens dit soort lange busreizen, vertel je het dan alsjeblieft in de comments? Wij gaan de backpacks weer inpakken en de rest van ons ‘doorreis-ritueel’ afvinken!

Veel liefs en tot de volgende!

Liefs XM
#kohlanta

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Sport

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*