THAILAND: AYUTTHAYA EN DE PRACHTIGE RUÏNES

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Bangkok, Ayutthaya, travel, wanderlust, couple, backpack, lifestyle, world, earth, fitfam, fitdutchies, goals, beach, sun, fun

Heenreis, zeeziek, storm, overstroming, flauwvallen, voedselvergiftiging. Zou het nu gedaan zijn met de ellende? Na anderhalve dag reizen zonder slaap en langs een dikke-in-onderbroek-tegen-me-aan-liggende-weet-ik-veel-wat-voor-lander komen we vandaag, 15 januari 2017, aan in Bangkok. Hier houden we een tussenstop van een dagje om bij te komen van de lange rit, zodat we daarna fris en fruitig verder kunnen reizen naar Ayutthaya. Let’s go boys and girls…

Honey, I’m home!

Het voelt als thuiskomen wanneer we in Bangkok de bus uitstappen. Gek hè? Als je je bedenkt dat we er maar anderhalve dag zijn geweest? Toch herkennen we alles meteen: de drukte, de geuren en de vele indrukken. Ik heb tijdens de busreis een planning gemaakt en we hebben een vol programma. We droppen de backpacks in ons hostel, lopen richting het treinstation om een ticket naar Ayutthaya te kopen, we willen ook alvast een ticket boeken voor de nachttrein naar Chiang Mai en… Shit! De nachttreinen zitten tot en met vrijdag 20 januari hartstikke vol. Doei planning, het was leuk je gekend te hebben.

Flexibel denken

Oké, de nachttreinen zitten vol, terwijl iedereen zegt dat het echt supernice is om ermee te reizen. Jammer maar helaas, dan maar een gewone trein. Positief als we zijn denken we maar zo: dan kunnen we hopelijk zodra de zon op komt veel moois ziens wat we anders zouden missen! Wel hebben we de tickets voor morgen naar Ayutthaya in onze portemonnee zitten, dus we kunnen onbezorgd de rest van de dag spenderen in Bangkok. Op ons programma staat als eerste, na een heerlijke douche, de welbekende Co van Kessel-fietstocht.

Hollandse taferelen

Wat is dit leuk zeg! Gezellig op pad met een groep vol Nederlanders, want je weet: Nederlanders + hun fietsen = onbreekbare liefde. We fietsen in een toeristisch treintje achter elkaar op vrolijke gele fietsen. Onze gids is een ontzettend fijn blij mens en de tocht is geweldig goed verzorgd. Nee, dit is geen gesponsord bericht, het was écht zo leuk. We zien stukjes Bangkok die we zelf nooit hadden gevonden en lachen, zwaaien en high-fiven er vrolijk op los. Het is beregezellig met ‘team blauw’ en we genieten volop. Na de drie-uurse tocht is het tijd om ons klaar te maken voor een avond in een rooftopbar. Ojee, we hebben niets ingepakt wat ook maar lijkt op ‘party-proof’. Snel shoppen dan maar?

Skyline Bangkok

Na wat ‘dat heb je niet nodig’ en ‘dat is zonde van het geld’-discussies in het XXL shoppingcentre van Bangkok zijn we opgedoft en wel aangekomen bij Cloud 47. Wie neemt Marieke van Loon dan ook mee naar de hemel op aarde met ontelbaar veel winkels en laat haar vervolgens niet helemaal losgaan?! Dat is simpelweg gemeen, marteling, ruzie zoeken. Maar die pijn verdwijnt als we aan de reling van het hotel staan. Wauw. Wat een prachtig uitzicht krijgen we hier, zonder zelfs entree te hoeven betalen, te zien. We bestellen een cocktailtje en genieten van wat fijne muziek van de liveband. Ik weet niet of het aan de twee cocktails ligt of aan de lange reis zonder enige slaap, maar mijn ogen worden rood en vallen bijna dicht. Kevin en ik besluiten dat we morgen lekker uitslapen, zodat we weer fit verder kunnen reizen.

Tjoeke tjoeke tuut tuut

Na ons ontbijtje, voor zo ver je het zo kunt noemen, op het station stappen we in de trein naar Ayutthaya. Het verbaast me elke keer weer hoe ze hier met afval omgaan en wat een hoeveelheid troep overal ligt. Langs de weg, op het spoor, voor de deur: het ligt overal. Ik staar door het open raam naar buiten, de warme lucht waait langs mijn gezicht en heel even denk ik aan helemaal niets. Na een poosje bereiken we het station en is het tijd om de ruïnes van Ayutthaya te gaan bekijken. We bedanken de mannen van de tuk-tuks en gaan op jacht naar een scooter. Yes! We weten weer een prachtexemplaar op de kop te tikken en kunnen zo rustig ons eigen plan trekken. Op naar de bezienswaardigheden, ik ben benieuwd…

Ayutthaya, prachtig mooi

Op de kaart die we hebben gekregen van de eigenaar van het verhuurbedrijf staan keurig alle highlights benoemd. Kevin heeft zijn huiswerk gedaan en herkent hierop de dingen die hij graag wil zien. Zo begint onze tour langs de ruïnes en tempels. Stuk voor stuk ziet het er prachtig uit en hoe later het wordt hoe mooier het wordt. De zon schijnt tussen de stenen door en dat geeft een geweldig effect. We zijn blij dat we deze tussenstop hebben gemaakt. Na stop numero vijf gaan we snel wat eten, want vanavond vertrekt alweer onze volgende trein. De lange tocht van 12u richting het noorden. Op naar Chiang Mai!

Tot later leukerds!

Liefs XM
#ayutthaya

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Dames boss 728x90

0 reactie

 1. Jenny - IkReis 17 januari 2017 Antwoord

  Ayuthaya is zo leuk! Echt een van mijn favoriete plekjes in Thailand.

  Veel plezier in het noorden.

  • Auteur
   Marieke van Loon 19 januari 2017 Antwoord

   Dankjewel Jenny!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*