NZ NOORD: TAUPO & ROTORUA, DE KRACHT VAN DE NATUUR

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Nieuw-zeeland, Northland, Taupo, Lake Taupo, Rotorua, camper, nieuw-zeeland, reizen, wereldreis, wanderlust, kamperen, blogger

Het plan is om vandaag, 11 april 2017, Coromandel te verkennen. We willen onder andere de Cathedral Cove en Hot Water Beach een bezoekje brengen, maar… Het regent pijpenstelen! Jakkie, stom zeg. We gooien de plannen om en besluiten dan maar een lang stuk met de camper af te leggen. Benieuwd waar we naartoe rijden?

Door de regen naar Taupo

Na een dagje luieren op de camping en een goede nachtrust (nadat Kevin een uur lang op vliegen- en muggenjacht is geweest) rijden we op deze regenachtige dag naar Taupo. Het valt op dat het heuvelachtige landschap hier plaatsmaakt voor het vlakke. Dit in combinatie met de regen zorgt ervoor dat we even denken dat we in Reusel, het dorpje waar we wonen, op de Postelsedijk rijden. Onderweg komen we ook hier weer niemand tegen. Heerlijk! Hoe kan het ook anders met zo’n groot land waar een kleine vier en een half miljoen inwoners wonen. In ons kleine Nederland wonen er maar liefst zeventien miljoen…

Knus in de camper

Zodra we de camper op een parkeerplaats hebben gezet om te overnachten horen we links en rechts wat over aankomende extreme weersomstandigheden. Veel aandacht besteden we we echter niet aan. Het regent de hele nacht door en de volgende morgen zetten we de route richting Taupo voort. Daar droppen we de camper op een plekje aan Lake Taupo en spenderen we vervolgens de hele dag droog en warm in een eettentje. De reden hiervoor is de enorme hoeveelheid regen, regen en nog eens regen. Dit zou dan dus de aankondiging van Cyclone Cook moeten zijn. We duiken op tijd de camper in en kijken gezellig een filmpje met het getik op het dak. Helaas regent het in de ochtend nog steeds en we balen enorm als we de weersvoorspelling zien.

S.O.S. – NOODWEER

Niet veel later wordt bij de parkeerplaats officieel vermeld dat vanaf het middaguur extreem noodweer onze kant op komt. Er wordt aangeraden om de weg niet op te gaan wegens windstoten tot wel 150 km/h en héél veel regen! Het is nu nog droog, stilte voor de storm… Snel zetten we de camper op een andere plek, bij de bomen vandaan, en zorgen we dat we weer binnen zitten voordat de ellende begint. Gelukkig zijn we niet in Coromandel gebleven, daar is de cycloon namelijk erg heftig. Na veel potjes kaarten verhuizen we tijdens een droog kwartiertje terug naar de camper waar we voor de verandering maar een filmpje kijken. Onze sokken hangen te drogen over het gasfornuisje en we hopen dat de nacht snel voorbij gaat…

Toeristen op pad

Na twee dagen vastgezen te hebben in Taupo zijn de weergoden vandaag beter gestemd en schijnt zelfs het zonnetje. We staan geparkeerd aan Lake Taupo en ik kan je vertellen: dat is lekker wakker worden! We pakken ons zooitje in en rijden naar de Huka Falls. Water klotst met enorme snelheid door de rivier heen en onderaan de waterval bruist het van het geweld. Kevin denkt voornamelijk aan wat een mega gave wildwaterbaan dit zou zijn hi-hi. Na het bewonderen van deze mooie plek gaan we door naar de volgende stop.

Kunstwerken van de aarde

Bij het bordje Craters of the Moon nemen we de afslag, betalen we $16 en maken we een mooie wandeling van een uurtje. Niet zo een door de heerlijk frisse lucht, maar een door de stank. We lopen namelijk langs borrelende kraters en modderbaden en de stoom komt uit de grond. Kevin kan het natuurlijk niet laten om even voelen: ‘Wow, ja het is echt zo heet’. Joh schat. Dat meen je niet. Na deze fijne tocht rijden we een stukje verder en zoek ik naar de afslag richting Orakai Korako Geyser Field. Het blijkt dat we zojuist maar een voorproefje hebben gehad! Ook hier betalen we entree, maar liefst $72, om vergast te worden. Wowwww een lucht van eieren gemengd met rookworst?! Ik weet het niet, maar het stinkt wel serieus hard. In ruil voor het inademen van deze lucht krijgen we de meest prachtige dingen voorgeschoteld. Bizar wat de aarde ons allemaal laat zien en wat er allemaal is ontstaan. Wat zijn wij als mensjes toch ook maar een mini-onderdeeltje… Goed, genoeg gezweef, want daar houdt Kevin niet van.

Stinkiedinkie

Het is dus echt supermooi hier! We lopen langs geisers, warmwaterbronnen en het fantastische regenboog palet. Na deze wow-momentjes-wandeling zien we dat er ook nog eens een gratis parkeerplaats bij het park is. Superfijn om te overnachten. Of toch niet? De hele avond en nacht komen er stinkvlagen voorbij. Kevin en ik kijken elkaar steeds twijfelachtig aan met een vragende blik: ‘Ben jij dit? Of is het van buiten?’… De volgende morgen zijn we vroeg uit de veren en toeren we via de perfect groene heuvels richting Rotorua. Nadat we zo heerlijk rustig wakker geworden zijn, stoppen we bij Wai-O-Tapu Geothermal Wonderland. We betalen keurig $65 en we zijn wederom in shock van de prijzen in Nieuw-Zeeland.

De natuur haast zich niet en toch is alles af.

Overweldigende schoonheid

Eerst maken we een blokje om, zodat we Lady Knox kunnen zien spuiten. Oké, dat klinkt raar en vraagt om meer uitleg. Deze geiser spuit elke dag om 10:15 stipt water tot twintig meter de lucht in. Na dit kunstmatige ‘wonder’, wat wij door het hoge namaakgehalte niet zo wonderbaarlijk vinden, lopen we door naar het park. Meteen wordt ons duidelijk waar de entreeprijs voor is, jeetje mina, dit is absoluut het mooiste park van de drie. We lopen door het vulkanisch landschap, zien borrelende modderbaden en nog véél véél véél meer moois en komen dan aan bij de indrukwekkende Champagnepool.

Stinkiedinkie XXL

Stil. Dat word je als je voor het eerst een blik werpt op dit bijzondere meer. De kleuren zijn opvallend en de stoom zweeft boven het water. We lopen naar de andere kant om beter zicht te hebben en de stoom waait over het pad heen, recht in ons gezicht. Vergeet alles wat ik hiervoor gezegd heb over stank, dit is echt heulllll goor! Zodra we het rookgordijn door zijn gelopen zien we het blauwe water in het midden met de oranje randen en de rotsachtige grond eromheen. Hoe in hemelsnaam kan dit? Ik begrijp er voor de verandering helemaal niets van. Net zoals van Devil’s Bath met de gifgroene kleur. Wat een mega vet park is dit!

Uitrusten en plannen maken

Na alle routes gelopen te hebben, zoeken we in Rotorua een plekje voor de camper. We vragen ons af waarom je hier een stad zou bouwen? Alles stinkt hier. Maar we zijn moe van de twee drukke dagen en vallen zonder moeite vroeg in slaap. s’Morgens zijn we een hele tijd bezig met rekenen, ben ik daar mega chagrijnig van, en zo is inmiddels een hele lading tickets geboekt voor het vervolg van onze trip: excitinggggg! De rest van de dag doen we rustig aan en de komende dagen knorren we op ons gemakje terug richting Auckland voor de camperwissel!

Lieve groetjes vanuit Nieuw-Zeeland!

Liefs XM
#taupo

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Accessories female NL 051216 - 310317 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*