NZ ZUID: VIA QUEENSTOWN NAAR DE MILFORD SOUND

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Wereldreis, Nieuw-Zeeland, reizen, backpack, Queenstown, backpacken, Milford sound

Ieder moment dat we meemaken is zo fantastisch! Vandaag is het 30 april 2017 en komt Queenstown steeds dichterbij. Extreme sporten als skydiven of bungeejumpen slaan we over, je kunt helaas niet álles doen als je maar liefst zes maanden weg bent. Wel genieten we van andere extreem mooie en leuke dingen…

Relax, take it easy

Gelukkig is het maar een klein stukje rijden naar het dorpje waar we slapen. De benen zijn moe van de klim naar Roy’s Peak, dus hier maken we een tussenstop voor we door tuffen richting Queenstown. We staan aan het mooie Lake Hayes en de volgende morgen vertrekken we naar de Onsen Hot Pools. Tijd voor wat ontspanning, we mogen een uurtje chillen in de het heerlijke warme bad mét geweldig uitzicht. Like! Nu we toch bezig zijn, besluiten we er maar een hele relax-dag van te maken.

Ijsco’s

Na deze verwennerij rijden we naar Queenstown waar we smikkelen van een heerlijk ijsje bij Mr Ferg. Niet normaal wat een smaken ze hier verkopen, dat maakt het kiezen lastig. In het begin vinden we de prijs per bol nogal flink, maar zodra de bergen ijs in de bakjes geschept worden, wordt duidelijk waarom. Zoooo mega lekker, genieten!

En burgers

De volgende dag doen we rustig aan: we wandelen langs het water, kijken naar de besneeuwde bergtoppen en… Eten een burger bij The Fergburger. Dit zou een hotspot zijn die we niet mogen missen. De rij is meterslang en dit is volgens de medewerker, die de mensen buiten in bedwang probeert te houden, nog een rustig moment. Zodra ons nummertje wordt afgeroepen en we buiten in het park de papieren zak opentrekken, wordt duidelijk waarom. De perfecte burgers, Jut & Jul zijn mega gelukkig! Met opgezwollen buiken lopen we terug naar de camper en verlaten we Queenstown.

Toeren via Highway 94

Doei Queenstown! Hatseflats door naar de volgende stop in Fiordland National Park. We nemen een dagje de tijd om in Te Anau rond te hangen en rijden daarna via de beroemde highway door naar de Milford Sound. Het zonnetje schijnt op m’n gezicht en ik zit heerlijk uit het raam te staren, wauw. Tijdens het laatste stukje naar de campground waar we overnachten begint het te regenen, we waaien ook bijna van de weg. De rest van de dag besteden we vervolgens droog onder een dekentje in de camper en de volgende ochtend rijden we, helaas weer door de regen, het laatste kleine stukje naar de Milford Sound. Toch is ook dit heel gaaf: langs de bergen komen honderden watervalletjes naar beneden, de rivier is mega wild en dit geeft een indrukwekkend beeld!

Milford Sound

Vandaag doen we een cruise via GoOrange bij de Milford Sound. De Doubtful Sound is toch wat te duur voor ons armoedzaaiers hi-hi, dus die slaan we over. Keurig op tijd staan we paraat en we duimen dat de regen zo stopt… Op het moment dat we de boot opstappen is het droog, gelukkig! Wel is het nog erg donker en bewolkt, dus het eerste stuk genieten we warm van achter het raampje. We varen door de prachtige omgeving, zo bizar mooi is het hier. Ook varen we heel dicht naar de waterval toe wat ons veel plezier bezorgd. De mensen buiten worden namelijk zeiknat! We lachen ons suf en de bemanning staat al klaar met handdoekjes. Het beste vermaak is leedvermaak…

Opwarmen maar

Nadat ook wij de kou hebben getrotseerd, en we wat goede kiekjes hebben gemaakt, komen we terug aan land. Bij de camper warmen we ons op met een bakje noodles (want: goedkoop). Kevin begint aan zijn portie en zegt ‘Hmm deze noodles zijn wel anders dan normaal, een beetje krokant’. Nee schat, ze zijn gewoon nog niet gaar haha. Keukenprins! De verwarming gaat weer aan en de terugweg wordt ingezet. Pff, de omgeving is echt zo mooi, eigenlijk mooier dan de cruise zelf! Uit het niets rijden we ineens door een tunnel, beter gezegd een uitgekapte berg, en even krijg ik het warm. Waar is de uitgang als hier wat gebeurd? Tijdens de bergweggetjes maakt de camper af en toe ook herrie alsof er een vliegtuig opstijgt. Ach, we doen het er nog maar even mee. Op naar Omarama!

Tot bij het volgende verhaaltje!

Liefs XM
#queenstown

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Accessories female NL 051216 - 310317 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*