NZ ZUID: VAN HET ZUIDER- NAAR HET NOORDEREILAND

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Wereldreis, Nieuw-Zeeland, reizen, camper, Wanaka, relocation, backpack, backpacken, vakantie, wanderlust, Noordereiland, Zuidereiland

Zonder ook maar een centje pijn droppen we op 6 mei 2017 de Lucky-camper in Christchurch. Met onze kersverse stationcar zetten we onze tocht voort en die gaat terug naar het Noordereiland. Tijd om met volle teugen te genieten van onze laatste week in Nieuw-Zeeland.

Een relocation naar het Noordereiland

Nadat we onze fel paars met groene Jucy-auto hebben opgepikt, kunnen we van start. Deze auto brengen we voor $1 per dag van Christchurch naar Auckland. Zo heeft de maatschappij hun auto terug op locatie en zo kunnen wij goedkoop reizen. Ideaal! Wel betalen we gewoon de verzekering en de benzine. We rijden via Kaikoura door naar Picton voor de overtocht met de ferry, maar… Als gevolg van een aardbeving is de weg afgesloten en moeten we he-le-maal terug. Een omweg van maar liefst 500 kilometer. Dit gaat een lange avond worden!

Extra rondje van de zaak

Na flink wat uren door donkere bergweggetjes vallen onze ogen bijna dicht. We worden honderd keer verblind door asociale mensen met groot licht. Het lijkt erop dat niet iedereen begrijpt dat je die uitzet zodra je een tegenligger ziet. We zoeken een plaatsje om te slapen, maar met deze auto is dat een stuk moeilijker dan met de camper. We hebben namelijk geen wc’tje, dus we zijn niet self-contained. Hierdoor morgen we alleen op plekken staan waar een wc is en die zijn net op het stuk waar wij rijden niet veel te vinden. ‘s-Morgens rijden we de laatste paar kilometers naar Picton waar we op de ferry stappen naar het Noordereiland. De kosten voor de auto worden gelukkig door Jucy op zich genomen en wij hoeven alleen voor onszelf te betalen.

Terug op het Noordereiland

Vroegavond arriveren we op het Noordereiland en het is tijd om een hapje te eten. Mijn enthousiasme om zelf te koken is de afgelopen weken flink geslonken, want het is een hele kunst om iets fatsoenlijks op tafel te krijgen met slechts één werkende pit. We zijn blij als we een pizzaatje voorgeschoteld krijgen bij Domino’s. Best wel eens lekker! Daarna gaan we tanken, eigenlijk ga ik tanken, en voordat ik er erg ik heb… Splatsh! Een spriets benzine over me heen. Hoe dan?! Ik zit van top tot teen onder, stink een uur in de wind en besluit me snel om te kleden. Het vieze setje, inclusief m’n lievelingstrui, gaat de prullenbak in en we rijden naar een slaapplek. De auto wordt geparkeerd en we vallen als een blok in slaap.

People help the people

De volgende morgen doet onze natuurlijke wekker het weer perfect en rond 7:15 zijn we wakker. Onze Franse buren reizen in een redelijk gaar busje en hebben een dik pak kleding aan, dus we besluiten ze onze extra deken te geven. Zo kunnen ze goed ingepakt van het Noorder- naar het Zuidereiland. Goede daad: check. De weg op het Noordereiland zet zich voort en we zijn op weg naar een bekend plaatsje: Taupo. Hier hebben we goede WiFi, dus er wordt alvast aan de nieuwe reisvideo gewerkt. Het is zo leuk om alle gave en mooie momenten terug te zien!

Stinkerdjes

Een nieuwe morgen is aangebroken en we tuffen vrolijk door. André Hazes klinkt door de speakers en in Hamilton is onze volgende stop. Elke keer is het zoeken naar een betaalbaar plaatsje om te douchen en deze keer is het bij Waterworld. Het is tijd om ons op te frissen, we voelen ons net holbewoners, en die douche is zó fijn. Hierna draaien we een wasje en zo kunnen even later de backpacks worden ingepakt. Dat is al even geleden besef ik me nu! De rest van de dag doen we onderzoek voor onze volgende bestemmingen en ook wordt het kasboek bijgewerkt. Jeetje mina, het is maar goed dat we teruggaan naar het goedkope Azië hi-hi.

Bye bye Nieuw-Zeeland

De weg naar onze eindbestemming, Auckland, gaat verder en we stoppen in het plaatsje Te Kauwhata. Hier zit namelijk een gratis campground en dit is ook meteen het laatste gratis plekje op onze route. Het gevolg hiervan is dat we hier drie dagen ‘vast’ zitten. We doen rustig aan en hangen rond in de plaatselijke bibliotheek en in het naastliggende stadje. De ochtend van 12 mei leggen we de laatste paar kilometers richting Auckland af. Kevin is blij! Het is tijd om onze shiny station in te leveren en vol enthousiasme hangen we de backpacks achterop onze rug: daar gaan we weer! Over een paar uurtjes vliegen we het Noordereiland af, op naar de zon!

Tot in de Filipijnen!

Liefs XM
#noordereiland

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Accessories female NL 051216 - 310317 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*