MYANMAR: NGAPALI EN HAAR 3-KILOMETER-LANGE STRAND

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Myanmar, Ngapali, wereldreis, reizen, travel, wanderlust, couple, backpack, lifestyle, world, earth, fitfam, fitdutchies, goals, beach, sun, fun

Een vlucht van slechts een klein uurtje en het ontvangstcomité staat al klaar bij de aankomsthal, beter gezegd halletje, van Ngapali Airport. Het is 4 februari 2017 en we worden naar de taxi met airco gebracht, terwijl onze chauffeur de tassen gaat ophalen. Wat een luxe en halloooo begin van onze tweedaagse ‘strandvakantie’. Tijd om te genieten!

Ngapali verwend ons

De zon schijnt door het raam van de taxi heerlijk warm op mijn arm. Op naar ons plekje voor de komende twee dagen: Pleasant View Resort. Wanneer we bij ons hotel aankomen, worden we opgewacht door twee dames. Een vochtig en gekoelde handdoek en een glaasje homemade icetea staan voor u klaar. Wauw! Alles hier ziet er prachtig uit, precies zoals de Ngapali-plaatjes op Google ons hebben verteld. Terwijl onze kamer gereed wordt gemaakt verkennen we alvast de locatie. Regelrecht aan het strand? Check. Hagelwit zand en kraakhelder water? Check. Restaurantje in de zee? Check.

Salty hair

Na een lekker ontbijtje, inclusief uitzicht waar je u tegen zegt, is onze kamer gereed. Wow. We worden echt verwend. Snel onze zwemkleding aan en op naar het strand. Daar blijken we een spa te hebben, dus we besluiten een heerlijke scrubmassage te nemen. Ik ga lekker liggen, sluit mijn ogen en… Het is helemaal stil. Geen pratende mensen of krijsende kinderen. Ik hoor alleen maar de klotsende zee en het gezang van de vogels. Wat heerlijk! Een uur later zijn onze frisse huidjes helemaal klaar om een beetje bij te kleuren.

Sunkissed skin

Een dikke laag zonnebrandcrème, een zacht strandbedje met uiteraard het hoofd in de schaduw en een keurig windje die over me heen waait, ik kan het zo wel een dagje uithouden hoor. En zo doezel ik eventjes weg op het spierwitte strand van Ngapali Beach… Het is zo fijn om hier in alle rust bij te kunnen komen van de vele indrukken van de afgelopen twee weken. Toerisme staat hier nog in de kinderschoenen, maar het zal vast niet lang duren tot dit pareltje wordt ‘ontdekt’. Er wordt ook volop gebouwd op de lege plekjes langs het strand. Gelukkig hebben wij daar geen last van. Wel gokken we dat het hier over tien jaar vast een gekkenhuis zal zijn met toeristen…

Samen is fijn

Nadat het zout van onze licht-verkleurde lijven is afgespoeld onder een, eindelijk, warme goede douche wandelen we richting het strand voor een romantisch diner in het restaurantje op het water. Onder het genot van een cocktailtje en een drie-gangen-menu kletsen we over thuis. We praten over de fijne familie, liefste vrienden en gezellige collega’s die we hebben en zijn het erover eens dat het goed is dat we hier echt besef krijgen van de fantastische mensen om ons heen! Wanneer de muziek op het strand nóg een standje harder wordt gezet, kruipen wij ons bedje in. Na twee dagen in het donker opstaan is dat wel fijn zeg!

Waterratjes

s-Morgens vroeg staat er een mega ontbijt voor ons klaar. Uiteraard. Hadden we kunnen weten in deze decadente omgeving. Er zijn, nu we het er toch over hebben, ook geen jonge mensen te bekennen hier. Misschien is het te ver omreizen voor de gemiddelde backpacker en kost het daardoor teveel tijd en geld? I don’t know. Ik ben in ieder geval superblij met de tussenstop op Ngapali! We spenderen de dag rondom het strand, in de zee en aan het zwembad. De golven zijn wat hoger dan gisteren, dus we kunnen lekker spelen hi-hi. Na een paar uurtjes zijn we allebei flink verbrand, hopen dat de pijn morgenvroeg meevalt!

Zwaai zwaai

Na twee dagen volop genieten in Ngapali is nu de tijd aangebroken om dit geweldige land achter ons te laten. We reizen terug naar Yangon, de stad waar het allemaal begon, om vanuit daar met het vliegtuig naar land nummertje drie te vertrekken. Wat heeft Myanmar ons veel laten zien en ook zeker laten inzien. De armoede is hier enorm, de mensen leven met wat ze hebben en werken zich te pletter voor een habbekrats. Toch zien de mensen er hier hartstikke gelukkig uit. Dat is iets wat wij vanaf nu proberen mee te nemen: wees blij met wat je hebt. Een nieuwe auto of een groter huis maken je niet gelukkiger…

We zien jullie in Laos lieverds!

Liefs XM
#ngapali

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Sport

0 reactie

 1. Willemien Smolders. 10 februari 2017 Antwoord

  Heerlijk verhaaltje weer Marieke. Ga lekker verder met genieten. Groetjes Willemien en Jan

  • Auteur
   Marieke van Loon 11 februari 2017 Antwoord

   Dankjewel Willemien! Genieten gaat ons hier erg goed af, we gaan gewoon door. Lieve groetjes

 2. Ricy 10 februari 2017 Antwoord

  Ik geniet weer mee!

  • Auteur
   Marieke van Loon 11 februari 2017 Antwoord

   :)!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*