CAMBODJA: SIEM REAP, EEN LUXE HOTEL EN DE ANGKOR-TEMPELS

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Siem Reap, cambodja, wereldreis, reizen, travel, wanderlust, couple, backpack, lifestyle, world, earth, fitfam, fitdutchies, goals, beach, sun, fun

Yes, daar gaan zijn we dan. Het is 17 februari 2017 en we arriveren in de avond in Siem Reap. Het aantal stempeltjes in onze paspoorten begint op te lopen en ik ben heel benieuwd wat Cambodja ons zal brengen. Laat de nieuwe avonturen maar beginnen!

De twijfelachtige grens

Dit is de meest vreemde grensovergang die we tot nu toe hebben meegemaakt. Op internet heb ik gelezen dat het visum voor Cambodja tussen de $30 en $40 kost. Geen vast bedrag, vreemd toch? We rijden met de bus richting het eerste controlepunt. De politieagent kijkt een keertje richting de bus en knikt, we kunnen zo doorrijden. Mensen of drugs zouden hier zonder moeite verhandeld kunnen worden…

#healthy

Vervolgens wordt bij het volgende punt met een lazerlampje op ons geschenen. Dit zou de zogenaamde ‘health-check’ moeten zijn en hier betalen we $1 voor. Als tegenprestatie ontvangen we een briefje waarop staat dat we gezond zijn en mochten we in het ziekenhuis terecht komen, dan hoeven we hierdoor niet extra te betalen. Mijn conclusie: geldklopperij. Maar voor dat dollartje gaan we natuurlijk geen stennis schoppen. Nou ja, wij niet. Een handjevol andere mensen vertikt te betalen: ze stappen de bus uit en gaan te voet de grens over. Vijfenveertig minuten later zijn alle paspoorten gecheckt, is iedereen de grens over en heeft het groepje zeurende mensen $2 weten te besparen. In die tijd staan wij gezellig met wat Belgen onze reisplannen te bespreken. Chop chop, daar gaan we weer.

Welkom in Siem Reap

Eindelijk kunnen we de bus uit en kunnen we onze benen strekken. Nu ik het toch over benen heb, kan ik Kevin zijn flauwe grapje over XMARIEKIE wel onthullen. Ik heb namelijk x-benen en vooral wanneer ik moe ben, of wanneer ik alcohol gedronken heb, vergeet ik me te concentreren op het lopen en zet ik m’n voeten scheef neer. Kevin heeft bedacht dat dat de reden is waarom ik mijn ‘merk’ deze naam heb gegeven. Gemeen he?! Maar wel heel grappig hi-hi. Goed, we zijn dus gearriveerd in ons hostel in Siem Reap en hebben honger. Snel een hapje eten in het drukke, maar gezellige, centrum en dan ons bedje in.

Uitzoek- en plandagje

Heerlijk eten is mijn ding, dat is het al heel mijn leven. Ik geniet onwijs van hippe tentjes bezoeken en deze hoort er zeker bij: Sister Srey Café. Mocht je in Siem Reap terecht komen, ga dan zeker even langs! Vandaag doen we rustig aan en verkennen we de stad. Kevin laat z’n kapsel bijwerken, het haar groeit nog net niet uit z’n oren, en zo vertrekken we fris en fruitig richting ‘pubstreet’. Een mededeling tussendoor: de tempels van Angkor hebben voor de duur van twee dagen aangepaste openingstijden wegens de première van de film van Angelina Jolie. Hoe gaaf! Iedereen is in de feeststemming en er is in het centrum een gezellige optocht georganiseerd. Of het speciaal voor de première is weet ik niet, maar het komt wel mooi uit zo. We eten snel wat, zodat we tijd hebben om via Skype bij te kletsen met Kevin zijn familie.

Shoppen maarrrr

Vandaag doen we weer een dappere poging onze aftermovie op YouTube te plaatsen. Na uren werk staat er helaas nog niets online wat resulteert in teleurstelling en gemopper. YouTube werkt niet mee en we willen je zo graag alles laten zien! Wat natuurlijk altijd helpt als je chagrijnig bent is winkelen, daarom besluiten we, na een kersverse steenovenpizza bij Flying Zebra, over de drukke nightmarket te slenteren. Inmiddels zitten mijn polsen vol leuke armbandjes en ook hebben we wat toffe kleding op de kop kunnen tikken. Kevin begint een ware afding-koning te worden en regelt een superleuke neppe-de-peppe horloge. Oude zooi uit de backpacks en nieuwe erin, hupsakee.

De tempels van Angkor

Voor ons doen zijn we al heel wat dagen in Siem Reap. We like it here! Vandaag is het 20 februari en bezoeken we de Angkor-tempels. We beginnen bij Angkor Wat. Dit is echt gaaf en héél indrukwekkend, het is zo groot! Hoeveel manuren werk zouden hierin zitten? Zoveel details en handwerk… Daarna brengt de tuk-tuk ons naar de volgende locatie: Angkor Thom. Als eerste stoppen we bij de Bayon waar het stikt van de gekke toeristen. Ik moet mijn schouders bedekken en zij mogen ongestoord overal opklimmen en selfies maken. Ja, ik praat hier vooral ook over oudere mensen. Daarbij in vergelijking zijn wij engeltjes! We zijn de drukte bij de tempel snel beu en gaan door naar wat andere, kleinere, prachtige tempels waarvan ik de naam niet meer weet. Als afsluiter gaan we naar de Ta Prohm, de tempel die vergroeid is met bomen – die gave waar Tomb Raider is opgenomen, je kent hem misschien wel?

Luxe overal

Na deze geweldige en warme ochtend pakken we onze spulletjes in, we gaan namelijk verhuizen. Niet zomaar van hostel A naar hostel B, maar van backpack-stek naar super-de-luxe hotel! De manager van het Hillocks Hotel & Spa komt ons hoogstpersoonlijk ophalen en brengt ons naar zijn ‘koninkrijk’. We worden door maar liefst vier personeelsleden met open armen ontvangen, inclusief gekoelde handdoekjes en verfrissende drankjes. Zo spenderen we drie nachten in dit fantastische hotel, inclusief spa-behandelingen en dineetjes. Wat een luxe zeg, XMARIEKIE heeft zo zijn voordelen en we voelen ons zelfs een beetje ongemakkelijk door alle verwennerij. Ik heb een aparte blog met veel fotootjes van gemaakt voor je om alles te kunnen bekijken!

Doei Siem Reap

Tussen het genieten door besluiten we de gym maar weer eens op te zoeken. Het gaat niet van harte, maar wat beweging is nooit verkeerd. Soms baal ik ervan dat van al het harde werken weinig meer zichtbaar is, maar dan denk ik aan de enorme berg nieuwe motivatie om in Nederland weer hard aan de slag te gaan. Nu gewoon keihard genieten! Na vijf hele dagen in Siem Reap is de tijd aangebroken om onze tassen weer in te pakken. Morgenvroeg vertrekken we naar het volgende plaatsje. ‘Zie’ ik je daar weer?

Dikke kus voor jullie liefjes!

Liefs XM
#siemreap

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Sport

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*