CAMBODJA: KOH RONG EN DE OMLIGGENDE STADJES

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Cambodja, sihanoukville, Koh rong, Kampot, kep, blog, blogger, travel, reizen, wereldreis, foto, canon, ootd

Wat volgorde betreft zou deze blog over Sihanoukville moeten gaan, maar dat gaat ‘ie lekker niet. Klinkt logisch hè? Ik voeg deze stomme stad samen met onze belevenissen in de omliggende stadjes. Het allerliefste knal ik rechtstreeks door naar de toffe strandbestemming genaamd Koh Rong, maar daar komen we over één alinea’s pas. JA! Ik ben over-enthousiast. Doe jij alvast de duikbril op en je flippers aan? Let’s go sunshines…

Tegenvallertje

Op 26 februari brengt een klein busje ons naar Sihanoukville. Kevin heeft gelezen dat dit plaatsje veel ‘seks-toeristen’ aantrekt, maar toen ik in de Azië-Backpackers-Facebook-groep de check deed van plekken in Cambodja die we niet mogen missen, werd deze plek toch vaak genoemd door onze collega-reizigers. Waarom?! Dat is de vraag die zich in onze hoofden blijft afspelen. Het is hier vies, toeristisch, lelijk en er is niets te beleven. Nou ja, er is een strand en er is bier. Maar daar is ook alles mee gezegd. Lelijk, lelijk, lelijk. Na een goede nachtrust maken we snel de vervolgplannen voor onze trip, ook sporten we flink en zetten we onze backpacks keurig klaar voor vertrek. Wegwezen hier!

Burn baby burn

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hopelijk bevalt Koh Rong ons beter! Ons vertrek wordt iets verlaat wegens een ingeslikte pinpas, die hebben we gelukkig na een halve dag weer terug, en in de loop van de dag komen we aan op de ultieme strandbestemming. Een klein stadje op een eiland met een prachtig wit strand vol hippie-achtige tentjes. Overal hangen schommels, bankjes en hangmatten met chillende (en vaak blowende) mensen. De sfeer is helemaal top! De volgende dag gaan we lekker bootje varen rondom Koh Rong. We snorkelen wat, leggen aan bij een strand om de sunset te bekijken en zwemmen daarna in het donker met plankton. Zo gaaf: beweeg jezelf in het water en de plankton schiet als lichtjes op en neer. Wat een leuke ervaring!

Na zonneschijn komt regen

Het is de omgekeerde wereld, maar helaas is het wel waarheid. De hele nacht en ochtend hebben we last van keiharde regen. Zodra het droog is lopen we door naar een strandje verderop, genaamd Long Set Beach, waar we de rest van de dag heerlijk luieren. Even later zijn we beiden zo rood als een kreeft en ook voelen we ons niet helemaal fit. Misschien een zonnesteek? Dit resulteert in een waardeloze nacht die ik voornamelijk in ‘het kleine kamertje’ doorbreng. De volgende morgen voel ik me zo slap als Popeye die twee jaar geen spinazie heeft gegeten en ik zie enorm op tegen de boot- en busreis richting de volgende plaats. Gelukkig is Kevin superlief voor me en hebben we nog een reispilletje in onze EHBO-doos. Wish me luck & Bye bye lovely Koh Rong!

Salt ‘nd pepper

De reis valt gelukkig reuze mee en na een tijdje komen we aan in Kampot. Dit is geen prachtig strandplaatsje zoals Koh Rong, maar een leuk dorpje met wat dingen die we graag willen zien. Na een goede nacht besluiten we op de scooter aan de sightseeing-ronde te beginnen. We rijden eerst naar de zoutvelden waar zeewater in zandbakken verdampt door de zon, zodat de laag zout er uiteindelijk uit kan worden geschept. Daarna toeren we door richting Kep, eigenlijk staat dit als laatste stop op de planning, maar we nemen de verkeerde afslag. Oepsie! Dit zou een leuk plaatsje moeten zijn, wij vinden er echter helemaal niets aan. De route is leuk om te rijden, maar in het plaatsje is helemaal niets te beleven. Kep wordt ook wel crab-city genoemd en dat begrijpen we als we het lokale marktje bezoeken. Dit is leuk om te zien, maar daar is ook alles mee gezegd. Verder liggen de velen hangmatten aan het mini-strandje vol met locals, want het is weekend, en toeristen. Zo suf en kort als ik het je nu vertel, zo suf vinden wij dit stadje ook en zo kort blijven we er.

Beetje pit erin

Op de terugweg hobbelen we via een gezellige zandweg richting ‘La Plantation’ een grote peperplantage. Ik, als food-lover, vind dit echt superleuk! We krijgen uitleg over het verschil tussen witte, rode- en zwarte peperbolletjes. Ook mogen we alles proeven, staat Kevin zijn mond in de fik als hij een heel stuk peper in plaats van een klein stukje in zijn mond stopt, en krijgen we een rondleiding over de plantage. Leuk man! De volgende dag doen we een tour richting het spookstadje Bokor wat in het gelijknamige Bokor National Park ligt. Hier bezoeken we het vroegere kasteel, paleis en hotel met casino. Los van het feit dat de ouden panden er echt wel gaaf uit zien, is mijn samenvatting voor de tour: waar-de-loos. Super toeristisch en er is niet veel ‘verlaten’ aan in mijn ogen. Er wordt volop gebouwd in het park waar dit stadje zich in bevindt. Lest is in dit geval zeker niet best en enigszins teleurgesteld gaan we terug naar ons hostel. Last-minute besluiten we vandaag in plaats van morgen te vertrekken, dus met veel haast maken we alles weer gereed!

Op naar een nieuw avontuur in Vietnam!

Liefs XM
#kohrong

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Sport

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*