BUCKETLIST: CHALLENGES ACCEPTED!

TRAVEL

bucketlist, travel, blog, blogger, wanderlust, explore, world, backpack, packpacker, couple, gym, fit, fitfam, fitdutchies

Terwijl ik deze blog schrijf is het nog dertien dagen tot vertrek. Op het moment dat deze blog online komt is het nog maar acht dagen tot vertrek. ACHT dagen! Dan ga ik met Kevin, plus een afvaardiging personal uitzwaaiers, richting Schiphol waar ons avontuur van zo’n zes maanden zal beginnen. Natuurlijk hebben we met de voorbereidingen al flink wat voorpret gehad, maar deze bucketlist samenstellen was wel echt het allerleukste. Are you ready?

Bucketlist, what’s that?

Nee, maak je geen zorgen. Met al minimaal twee spelfouten in de onderschriften op mijn Instagram-page ga ik nu echt geen hele blog in het Engels schrijven. Wel hebben wij een, voor ons, geniale bucketlist opgesteld. Een verlanglijstje met dingen die we zéker willen doen tijdens onze reis. Officieel is een bucketlist een lijst met dingen die iemand nog wil doen voordat hij/zij sterft. Nou klinkt dat in ons geval wel heel drastisch, maar we maken wel een lijst vol dingen die we tijdens onze wereldreis absoluut niet willen missen!

The plan

Ons plan is om ongeveer zes maanden te gaan reizen in Zuid-Oost Azië en Nieuw-Zeeland. En ik zeg bewust het plan, omdat we geen verplichtingen hebben. Niets ligt vast en we gaan enkel en alleen dingen doen waar we zin in hebben. Dus zou het zomaar kunnen dat we ineens in Afrika zitten. Nee grapje, dat verwacht ik niet, maar dat de route nog wat keren zal veranderen is iets wat me niet zou verbazen. We hebben afgesproken dat we in die zes maanden ongeveer 1 challenge per week willen doen, dus we hebben een lijstje gemaakt van 25 challenges.

The challenges

Hier zijn ze dan, de 25 dingen die wij willen doen, willen meemaken en willen ervaren tijdens onze trip. Het zou natuurlijk heel eenvoudig zijn om hier de XXL-highlights te noemen van de landen die we willen bezoeken. Maar weet je? Die dingen doen we toch wel, daar is geen bucketlist voor nodig. Dan praat ik over een afgezaagde, maar wel ontzettend mooie, foto maken op de schommel op de Gili’s en dat soort dingen. We hebben besloten dat dat soort activiteiten geen plekje verdienen op onze bucketlist. Wat voor activiteiten dan wel? Goed, hier komt ‘ie:

 1. In de open lucht slapen
 2. Een boodschap in een fles versturen
 3. Zwemmen in een natuurlijke warmwaterbron
 4. Slapen bij locals in huis
 5. Een trip maken in een luchtballon
 6. Luisteren naar complete stilte
 7. Een museum bezoeken en oprecht geïnteresseerd zijn
 8.  Spelen met kinderen op straat
 9. Zelf gebrouwen drank proeven
 10. Tien nieuwe woorden leren in een vreemde taal
 11. Een lokale feestdag vieren
 12. Meewerken op een boerderij
 13. Een voertuig kopen en er op rondscheuren
 14. Atlantis zoeken op de bodem van de zee
 15. Feesten tot de zon op komt
 16. Een hele golf lang op een surfplank blijven staan
 17. Bewust leven in het nu
 18. In de regen dansen alsof niemand het ziet
 19. Gratis in een chic hotel logeren
 20. Een traditioneel recept leren koken
 21. Douchen onder een waterval
 22. Romantisch dineren op het strand
 23. Op de top van een berg staan
 24. Een lokale delicatesse eten
 25. Gelukkig zijn

Do or don’t?

Welke nummers van onze bucketlist heb jij al gedaan? Welke zou jij never nooit doen of zou je juist onwijs graag willen doen? Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben er mega veel zin in. Als je het leuk vindt kun je ons pad natuurlijk volgen via mijn blogs of social media kanalen!

Liefs XM
#bucketlist

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

 

0 reactie

 1. Githa 19 december 2016 Antwoord

  WoW gaaf zeg

  Heel veel plezier.

  • Auteur
   Marieke van Loon 19 december 2016 Antwoord

   Dankjewel Githa! We hebben er superveel zin in :).

 2. Anouk 19 december 2016 Antwoord

  Interessante en leuke lijst Marieke!

  Hopelijk ervaar je nr 25 gedurende de hele reis en niet alleen maar in 1 week van de 6 maanden.

  Veel plezier, geniet er van!

  • Auteur
   Marieke van Loon 19 december 2016 Antwoord

   Hi-hi, die willen we toch wel graag altijd ervaren! Maar vonden we wel een mooie afsluiter voor de lijst. Bedankt voor je berichtje, Anouk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*