BALI: NAAR HET PARADIJS OP GILI TRAWANGAN

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Gili, Gili trawangan, Bali, balivibes, vacay, vakantie, reizen, wereldreis, backpacken, zon, zee, strand

Het is inmiddels 17 juni 2017 en vandaag reizen we naar Gili Trawangan. Dit zou hét eiland moeten zijn om lekker te chillen en flink te feesten, dus dat zullen we maar gaan doen. Lekker vooruitzicht hoor! 

Hier klopt iets niet

De oplettende lezer ziet dat er wat dagen ontbreken in mijn verhaaltjes en… Dat klopt! We hebben namelijk tussen Ubud en Gili Trawangan twee dagen in een super-de-luxe hotel rondgehangen. Alles over deze fantastische tijd lees je in deze blog over Watermark Hotel & Spa Bali! Nu is het tijd om naar het volgende plaatsje te gaan en na een taxi- en boottochtje worden we afgezet met onze voetjes in het zand: welkom op Gili Trawangan.

Gili Trawangan verkennen

De zoektocht naar een verblijf begint en na wat kamers bekeken te hebben, kiezen we voor een van de wat duurdere (voor Balinese prijzen), maar zeker ook schonere en meer luxe kamer. Eigenlijk meer een mini bungalowtje, zo leuk! We slapen gezellig met z’n drietjes in het huisje en Kevin weet niet helemaal of hij zich nu meer de pimp of de gay-vriend moet voelen. Voor mij is dit natuurlijk hemel op aarde, m’n twee favoriete personen bij me hebben op Gili! We droppen onze spulletjes en gaan de boel verkennen.

Bier & Barbecue

Bij het strand zitten zoveel leuke tentjes, waardoor we al snel ergens neerploffen voor een lekker koud biertje. Dit is het leven. Na een tijdje krijgen we honger en er zit best wat verschil tussen de hoeveelheid mensen die bij de restaurants zitten. Bij Scallywags is het erg druk en ook wij vinden de barbecue er goed uitzien. Het saladebuffet vervult onze wensen en zo zitten we gezellig met z’n drietjes op het strand te eten. Geluksmomentje! Na deze ontzettend leuke avond is de nieuwe dag snel weer aangebroken en vandaag ontdekken we Gili T verder op de fiets. Deze huren we voor zo’n €4 per persoon en we zijn er helemaal klaar voor.

Hollanders op de fiets

We toeren op onze fietsen naar La Moomba Beach waar ik lekker in het zonnetje lig, terwijl Kevin en Kim snorkelen in de prachtig blauwe zee. Na een paar uur zijn we er klaar mee en we besluiten de ronde rondom het eiland fietsend voort te zetten. We rijden door de groene natuur en eindigen op de route langs het strand. Daar zien we ineens het supermooie tentje genaamd Casa Vintage en gezamenlijk besluiten we dat dit dé perfecte plek is om de sunset te kijken. Als de zon onder is gegaan en we het zout hebben afgespoeld, gaan we voor wat live reggae-muziek naar Sama Sama. Een lekker koud biertje erbij en het is genieten hoor!

Vakantiemodus: AAN!

De volgende morgen hangen we lekker rond bij ons zwembad. Kevin heeft in Kim de perfecte speel-maat gevonden en ik lig vanaf de zijkant in een deuk om deze twee fijne mensen. In de middag bezoeken we het strandje en jeetje, wat vliegt de tijd! We willen eeeeeecht nog niet naar huis, maar helaas pindakaas is het bijna zo ver. Iedere seconde willen we nog genieten, dus tegen een potje bierpong zeggen wij die avond geen nee. Het is zo onwijs leuk en Kevin maakt Kim en mij dubbel en dwars in. Gevolg? Bier drinken! Hierna nemen we nog een kijkje bij een feestje op het strand, maar het publiek heeft niet echt de juiste vibe voor ons. Bedtijd!

Luieren maar

Een beetje gaar besluiten we de volgende dag rustig aan te doen. We eten een lekker hapje bij Kayu Café, chillen op het strand en slenteren in de avond met een gegrild maiskolfje over de nightmarket. Dit leven is toch hemels? Ik wil niet naar huis! Maar morgen is het wel tijd om afscheid te nemen van Gili T en om terug te gaan naar Bali. Daar gaan we nog volop leuke dingen doen, lekker eten en veel plezier maken. Herinneringen maken noemen we dat!

Laterrrrr!

Liefs XM
#gili

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Dames boss 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*