ZONDAG IS GEEN RUSTDAG

TRAINING

JSJB 728x90 Content

zondag, rustdag, train, training, fit, fitness, fitdutchies, fitgirls, pbp, bbg, mkbm

Zondag is zeker geen rustdag! Ik train juist ontzettend graag op de vroege zondagmorgen. Het is lekker rustig in de gym, ik heb vervolgens nog de hele dag te gaan ennnn ik heb de rest van de dag een supergoed gevoel. Waar deze blog dan wel over gaat? Dat ik mijn wekelijkse rustdag, die elke week op een andere dag plaatsvindt, bij deze ga omtoveren tot een stretchdag. Ik voel me namelijk de laatste tijd een stijve oma in plaats van een flexibele zeemeermin. Hè toch, hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen?

Mijn turnskills

Oké even serieus. Vroeger, heel vroeger, turnde ik. Ik was er hartstikke slecht in, maar ik werd tijdens de trainingen wel getriggerd om op lenigheid te trainen. Dus met pijn en moeite hield ik de gruwelijke twintig seconden in split of spagaat vol. Met wat smokkelen links en rechts worstelde ik mezelf erdoorheen, maar toen de twintig seconden er dertig werden en de dertig vervolgens veertig, ben ik ermee gestopt. Of dat echt de reden om mijn carrière te beëindigen was dat weet ik niet meer. Misschien had het wel te maken met het feit dat ik iets véél leukers mocht gaan doen.

Of toch dansmarietjes?

Ik kon namelijk gaan dansen bij de dansmarietjes, want Marietje, Marieke, klinkt als, dus dat is wel leuk dachten m’n ouders waarschijnlijk. Nee onzin, maar ook daar ging het stretchen helaas ‘vrolijk’ door. Ik begon als mascotte van het team van mijn zus. Haar pop kreeg zelfs een handgemaakt pakje, hetzelfde pakje als wij dat seizoen hadden. Met de pop in mijn handen zat ik voor in het hoekje op het podium tijdens de four minutes of fame van het team. Daarnaast begon ik met het oefenen van de basispasjes en daarbij hoorde natuuuuurlijk ook stretch oefeningen. Wat we moesten doen? Hupsakee met je rug en hakken tegen de muur staan, zodat er zonder boe of bah een been de lucht in kon worden getild. Het einddoel was om met een gestrekt been met je grote teen de muur aan te tikken. Probeer maar eens zou ik zeggen, het is absoluut niet te doen. En dan moet je eens nagaan hoe dat er met mijn florissante X-benen uitzag. Zoals je vast begrijpt ben ik ook bij de dansmarietjes geen uitblinker gebleken. Ik werkte er wel hard voor, dat is minstens net zo belangrijk toch?

Mobiliteit en flexibiliteit

Op dit moment is die lenigheid, waar ik al mijn leven lang zo m’n best voor doe en die me bloed, zweet en tranen heeft gekost, helaas toch weer ver te zoeken. Maar ik ga op jacht, ik wil het terug! Attentie: hier is een dame met een missie. Natuurlijk stretch ik tegenwoordig ook wel. Voor en na iedere training wat fijne rek-en-strek oefeningen en daarbij een extra portie zelfmarteling oefeningen. Nog steeds vind ik het niet fijn, het doet zeer, het is niet fijn en het doet zeer, het is niet fijn. Had ik al gezegd dat het zeer deed?

Foamroller

Bij mijn actuele stretch mag je natuurlijk de heerlijke Personal Body plan foamroller niet vergeten. Jezus wat een pijn veroorzaakt die ellendige rol! En daar blijft het niet bij, want de blauwe plekken op mijn benen worden met de dag groter. Maar goed, ik heb er wel baat bij. Denk ik. Voor de mensen die zich altijd afvragen waarom ik zo sexy over dat ding heen rol in de gym: een foamroller zorgt voor druk op stijve spieren en spierknopen, waardoor de spanning van de spier afneemt. Je flexibiliteit en mobiliteit worden hierdoor verbeterd en de spieren worden verlicht. Het werkt, maar het doet pijn! En zorgt dus voor blauwe plekken in mijn geval, maarrrr het is voor een goed doel right? Dus ik zie af en bijt op mijn tandjes.

zondag, rustdag, train, training, fit, fitness, fitdutchies, fitgirls, pbp, bbg, mkbm

Conclusie: meer stretchen

Mijn plan van aanpak? Ik wil naast de dagelijkse martelgang van de foamroller en mijn oefeningen een extra stretchdag toevoegen. Dit ga ik doen op mijn rustdag en deze stretch wordt serieuzer dan de 5 minuutjes die ik tijdens een trainingsdag even aan m’n tenen trek. Mijn doel is om weer met het puntje van mijn neus de grond aan te kunnen raken. Wedje leggen dat het me gaat lukken?! En als jullie tips hebben voor deze (nu nog of beter gezegd nu weer) stijve hark, please zet ze in de comments. Dan ga ik alvast rollen en stretchen! O, als jullie nu vol enthousiasme over yoga gaan beginnen. Ik heb het geprobeerd, misschien moet ik een nieuwe poging wagen met een beginners-voor-beginners-voor-beginners-les, want ik bak er he-le-maal niets van.

Liefs XM
#stretch

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

Dames boss 728x90

0 reactie

 1. Sanne 28 augustus 2016 Antwoord

  Ja yoga ja!! Dat is super chill voor je hoofd en je lijf vind ik. Ennn er zijn zóveel verschillende ‘soorten’ yoga en zeker een (of meer) die goed aansluiten bij je doelen en je andere sporten/lichaamsbeweging. Ik zelf vind yoga studio’s de bom omdat je zoveel van yoga instructeurs kunt leren, maar online je ook veel lesjes vinden (bijv. http://www.doyogawithme.com en xhit daily op YouTube). -ik vind jou blogje echt leuk trouwens!!😌

  • Auteur
   Marieke van Loon 4 september 2016 Antwoord

   Ik ga het toch nog eens proberen Sanne! Dankzij jou enthousiaste reactie hihi. -bedankt voor je leuke complimentje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*