HOI, AANGENAAM

training

JSJB 728x90 Content

Workout GymTraining Lifestyle Food Motivation Fitgirl Fitfam

In februari dit jaar werd ik door Fitte Feitjes gevraagd voor een interview over mijn lifestyle. Hier zei ik natuurlijk geen nee op. In de tussentijd is er wel weer wat veranderd omtrent mijn lifestyle, mijn voeding en mijn trainingen. Hierover volgt in een nieuwe blog snel meer. Lees je mee om erachter te komen hoe ik een paar maandjes geleden de onderstaande vragen beantwoorde?

Om te beginnen, wie ben je precies en wat doe je?
Mijn naam is Marieke van Loon, ik ben een vrolijke, spontane sportgek uit een klein dorpje in Brabant genaamd Reusel. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de bank- en verzekeringswereld, maar daarnaast houd ik me met niets liever bezig dan lifestyle, sport, voeding en gezelligheid. Die gezelligheid kan variëren van een heerlijk etentje met vrienden en vriendinnen tot een festival, waar ik de hele dag sta te dansen en genieten. Een goede balans is the key voor mij! Op Instagram kun je me vinden onder de naam xmariekie.

Wanneer ben je begonnen met fitness en waarom?
Ooit, lang geleden, danste ik op zondagen wedstrijden en trainde ik hiervoor 3 dagen per week. Deze trainingen gingen meer om gezelligheid en fun dan dat er écht getraind werd. Ik besloot toen naast deze trainingen ook naar de sportschool te gaan en een abonnement te nemen. Dit abonnement nam ik echter niet zo serieus en ik rommelde maar wat aan. Toen in 2012 mijn relatie eindigde, besefte ik me dat ik toch niet zo #strakinmijnbadpak zat als ik mezelf voorspiegelde. Er moest iets gebeuren! Ik besefte ineens dat iedere week loempia’s, bijna iedere avond wat snackjes met een borrel en al die frietjes en pizza’s niet goed waren voor mijn lijf. Het roer ging radicaal om en vanaf dat moment was ik niet meer te stoppen. Natuurlijk zijn er wat schommelingen, de ene periode ben ik extremer met sport bezig dan de andere, maar ik ben altijd actief.

Het begon dus met het abonnement bij mijn gym, na wat geklungel in de fitness begon ik erg fanatiek met de groepslessen en was ik hier vele avonden in de week te vinden. Na een tijdje merkte ik dat, hoeveel energie ik hier ook in stak, het resultaat uit bleef. Toen ben ik met een trainer in gesprek gegaan, wat wilde ik eigenlijk bereiken? Na dat gesprek maakte hij vele mooie schema’s voor me en ook mijn voeding werd hierin meegenomen. Het was een kwestie van proberen, hoeveel kcal werkt voor mijn lijf? Dit is voor iedereen anders, maar na een paar maanden was er daadwerkelijk resultaat en dat smaakte naar meer. Ik begon toen naast de krachttraining fanatiek met hardlopen en daarna nam ik ook nog eens vaak deel aan obstacle runs, súpergaaf!

Door de vele verschillende trainingen die ik deed, zag ik na een poosje door de bomen het bos niet meer. Moest ik nu krachttraining doen of cardio? Wel of niet hardlopen naast de zware trainingen? Ik besloot toen even wat rustiger aan te doen, dit was in de zomer van 2015. Na deze periode had ik een duidelijk beeld voor mezelf: ik had een nieuwe boost nodig, een nieuw focuspunt. Na een poosje verder te sukkelen, besloot ik me op te geven voor PersonalBodyPlan. Hier ben ik dan ook op 7 december (ja, die datum staat ik mijn geheugen gegrift) mee begonnen. Nu ben ik mega enthousiast, gaan met die banaan!

Als je één fitness fabel mocht verbannen uit de fitness wereld, welke zou dit dan zijn?
Fitness fabels, er zijn er zoveel! Maar een fabel die ikzelf ook ooit voor waar aannam: om af te vallen moet je alleen maar cardio doen. Natuurlijk is cardio belangrijk bij de vetverbranding, maar het effect van krachttraining mag niet worden onderschat. Door deze twee met elkaar te combineren, creëer je een ideale combinatie voor het verliezen van vet. Wat hierbij minstens net zo belangrijk is, is een uitgebalanceerd voedingspatroon. Het is zo simpel: wil je afvallen, zorg dan dat je een calorietekort creëert (minder kcal innemen dan je verbruikt). Vaak krijg ik de vraag, ik wil dat mijn buikspieren meer zichtbaar worden. Heb je nog oefeningen voor me? Nou lieve mensen, er zijn genoeg leuke buikspieroefeningen, maar hierdoor krijg je géén zichtbare buikspieren. Het belangrijkste hiervoor is het verlagen van je vetpercentage, komen we toch weer mooi hierboven uit. Het is ook NIET mogelijk om plaatselijk vet te verbranden, vergeet de 30-day-challenges daarom ook maar meteen. Als het zo simpel was, had iedereen een sixpack, right? Het is een kwestie van toewijding, doorzettingsvermogen en vallen en opstaan. Heb geduld en die abs komen vanzelf.

Hoe zorg jij ervoor dat je voeding in orde is? Hanteer je een schema of tel je de calorieën?
Toen ik net begon met trainen, was ik in de veronderstelling dat ik gezond at. Dat deed ik ook, echter met een grote hoeveelheid gezonde producten, creëer je alsnog een calorie-overschot met als gevolg dat ik geen resultaat boekte. Ik besloot de app ‘Myfitnesspal’ te downloaden, hierin vulde ik keurig in wat ik elke dag at. Nou ja, er waren wel eens uitzonderingen. Denk hierbij aan een lunch of diner, dit is natuurlijk lastig te tracken. Sinds december 2015 ben ik, zoals jullie gelezen hebben, gestart met Personal body plan en in de bijbehorende app kan ik mijn voeding tracken. Op dit moment gebruik ik deze en dit bevalt me prima. Ik zou het tracken nog niet los durven laten, aangezien ik bang ben dan toch snel over het aantal benodigde kcal voor die dag te schieten.

 Workout Gym Fit Fitness Fitfam Motivation Girl Me Muscle Goals Lifestyle

Hoe ziet je trainingsschema eruit?
Op dit moment train ik 6 dagen per week en heb ik 1 rustdag. De 6 trainingsdagen bestaan uit 2x upperbody, 2x lowerbody en 2x actief herstel. Onder actief herstel valt bijvoorbeeld wandelen, hardlopen, zwemmen of cardio in de gym. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de 2 actieve rustdagen niet iedere week haal, het komt ooit voor dat dit terugzakt naar 1 wegens een drukke week.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke en waarom?
Jazeker, ik gebruik supplementen. Ik neem iedere dag een vitaminetablet en ook een visoliecapsule. Ik lust geen vis en zo krijg ik toch de juiste vetten binnen. Ook gebruik ik eiwit-shakes van FORE Protein Blend en van XXL Nutrition, net een milkshake!

Welke persoon inspireert jou?
Oei, lastige vraag. Op dit moment is Denice Moberg (Instagram Deniceemoberg) echt mijn favoriet. Ze heeft een prachtig afgetraind lijf, maar wel met vrouwelijke vormen. Ik vind het niet mooi als vrouwen er te mannelijk uitzien, een mooie spierdefinitie vind ik daarentegen wel prachtig. Ik heb nog een lange weg te gaan zoals jullie kunnen zien!

Als je nog maar één oefening zou mogen doen, welke zou dit dan zijn en waarom?
Één oefening… Dat zou dan toch echt de squat zijn. Deze kun je op zoveel verschillende manieren uitvoeren, heerlijk! De vergissing die veel mensen maken is dat ze denken dat dit een goede oefening is voor de billen. Helaas pindakaas, squatten is voor de beentjes, ook die mogen aangepakt worden. I love legday!

Wat is je favoriete quote?
Dit zijn er meerdere, maar natuurlijk kan mijn eigen oude Instagram quote niet ontbreken: When I’m dripping with sweat I feel bad-ass. Tja, ik voel me wel een baas als ik met m’n gewichtjes sta te knallen en zie dat er progressie in zit. Dan bedoel ik zowel in gewichten als in de spiegel. Want die spiegel vind ik vele malen belangrijker dan bijvoorbeeld een weegschaal. Lekker zweten in die gym, muziek in je oren laten knallen en gas er op.

Welke 3 muziektracks geven jou net dat beetje extra tijdens een workout?
Tijdens het trainen luister ik het liefste naar house of zelfs hardstyle. Een lekkere set Pussy Lounge die knalt door mijn oortjes en ik ben niet meer te stoppen! Als ik mijn oortjes vergeet, baal ik ook echt als een stekker. Trage muziek in de gym werkt voor mij niet bevorderlijk en ik mis dan ritme om lekker op te trainen. Ik luister het liefste sets, omdat ik dan niet steeds een liedje hoef uit te kiezen en deze wisselen ook snel door wat nummer betreft. Dat is fijn voor een ongeduldig typetje zoals ik.
FOOD TRAINING LIFESTYLE GIRL HAPPY FIT FITFAM
Wat is in jouw ogen de sleutel tot succes voor het bouwen van ‘het’ lichaam van je dromen?
De sleutel tot succes is toch wel echt geduld. Het kan niet altijd perfect gaan en een mindere dag is niet erg voor het proces. Een jaar heeft 365 dagen en die ene dag dat het ‘mis’ gaat, maakt je progressie niet beter of slechter. Kijk naar de lange termijn! Ik vertel dit nu heel mooi, maar vind dit zelf ook een lastig punt. Het gaat steeds beter dankzij mijn lieve Personal body coach die vaak tegen me zegt dat een misstapje niet erg is. Ik houd nu eenmaal heel erg van gezelligheid met mijn lieve vriendje, familie, vrienden en vriendinnen en daar hoort ook een lekker hapje en een lekker drankje bij. Al moet ik bekennen dat ik tegenwoordig wel vaker kies voor de gezonde variant van het hapje of drankje, niets mis mee toch?

Wat voor tips zou je beginners mee willen geven?
De nummer 1 tip die ik heb voor beginners is: begin bij het begin. Het klinkt logisch, maar toch wil je vaak te hard van stapel lopen. Je voelt je een buitenstaander als je voor de eerste keer je gym binnenloopt en hebt vaak geen idee wat je daar in hemelsnaam moet gaan doen. Take a breath en tel tot tien, het komt echt goed, geloof me. Iedereen die daar staat, heeft zich ooit zo gevoeld. Zorg dat je duidelijk hebt welke doelen je wilt stellen en ga hiermee naar een trainer. Vraag of die persoon een training- en voedingsschema voor je wil maken en vraag om hulp zodra je iets niet weet. Dit is niet vreemd. Je kunt het beter vragen dan bijvoorbeeld een oefening verkeerd uitvoeren en vervolgens met een blessure te kampen krijgen. Begin zonder gewicht en als dit je goed af gaat, kun je langzaam gewicht toevoegen. Loop niet te hard van stapel en gun jezelf de tijd. Alle fitties op Instagram en andere social media doen dit al jaren en sommigen zelfs beroepsmatig. Vergelijk jezelf niet met hen. Kijk naar jezelf en kijk naar je eigen progressie. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot succes. Zet hem op!

Liefs XM
#interview

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

Sport

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*