HET IS STOER, HET IS ZWAAR, HET IS CROSSFIT

TRAINING

JSJB 728x90 Content

 crossfit, lifestyle, training, workout, gym, fit, fitness, fitgirl, fitfam, bbg, mkbk, pbp, personalbodyplan

Het is donderdag 21 september 2016. Om 9:30u stap ik in de xmariekie-mobiel voor mijn gebruikelijke ritje richting Uden. Een beetje gespannen weliswaar, want na twee maanden is het weer tijd voor een meting bij mijn voedingscoach @marnicarts. Los van het feit dat een meting op zich al spannend is, is deze afspraak ook nog eens een tikkeltje anders dan normaal. Ik heb namelijk met mijn grote mond afgesproken mee te trainen met de mannen (lees: crossfit-experts) van @Hillfituden. Better sore than sorry?

Crossfit, excusez-moi?

Voor diegenen die net zo’n pech hebben als ik en die geen crossfit gym in de omgeving hebben of voor diegenen die niet zo goed weten wat crossfit nu eigenlijk is volgt hierbij een korte uitleg. Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Het doel hierbij is niet te focussen op een specifiek sportonderdeel, maar om juist gevarieerd te trainen. Hierdoor wordt het lichaam getraind op een manier zoals het in het dagelijks leven ook belast wordt. Deze functionele bewegingen worden op een telkens wisselende manier op hoge intensiteit uitgevoerd. Trainingen bestaan uit drie delen, namelijk een warming-up, een technisch gedeelte en een intensieve training. Misschien ken je de krijtborden met daarop de Workout of the Day (WoD) wel? Meestal lees je daarop een uitleg van de training in een vaag soort geheimtaal. Klinkt dit bord jou bekend? Dan was jij waarschijnlijk in een crossfit gym.

De meting

Tijd om mijn geplande crossfit ontgroening even te laten voor wat het is en me te focussen op mijn meting. Het is zo ver. De sportschoentjes gaan uit en mijn angstzweetvoetjes komen tevoorschijn. Ik vertel alvast aan Mr. Marnic (@marnicarts) dat deze twee maanden wat mijn voeding betreft niet op en top waren. Je kent het wel: zomerperiode, festivals, borrels, barbecues en zo heb ik nog veel meer smoesjes. Maar die smoesjes redden me vandaag niet, het is tijd. Ik stap op de weegschaal, het meetlint gaat om mijn lichaam en de huidplooimeter wordt tevoorschijn getoverd…

No stress

Hee hoo, dit had ik niet aan zien komen. Een positieve meting. Een verlaging van mijn vetpercentage én een verlaging van mijn gewicht. Coachie besluit dat het doel voor de komende drie maanden bestaat uit het vasthouden van deze getallen en daarbij te proberen mijn kracht te verhogen. Ik ga proberen zwaarder te trainen en mijn spiertjes te laten groeien. Hoe dat gaat lees je natuurlijk weer in een van mijn volgende blogs. Het is nu namelijk tijd jullie mee te nemen in mijn crossfit avonturen.

Adem in en adem uit

Terwijl ik deze blog schrijf is het 4 uur na vertrektijd. Ik ben net thuis en ben meteen achter de computer gekropen. Mijn hartslag is nog niet helemaal terug naar het normale ritme en dat terwijl ik een uur in de auto heb gezeten. Dit geeft al een behoorlijke indruk van mijn eerste ervaring met crossfit, right? Wil je weten wat ik heb gedaan en hoe de boys me hebben afgemat?

De workout

Ik zal je proberen uit te leggen wat er op het programma van vandaag stond. Mocht je een oefeningen niet herkennen of niet zo goed weten hoe je iets moet voeren, dan kun je altijd even op YouTube kijken. Of je mailt me (check de contactgegevens) of je vraagt het in je gym aan een trainer. Maar ik zweer dat als je dit schema volgt, het zweet over je rug gaat druipen. Lekker hoor, succes:

Voorbereiding
~ 20sec     actieve squat stretch
~ 2x           inchworm
~ 10x         step-ups
~ 5x           thrusters

Kracht / gymnastiek:
~ 5×5         back squat (opbouwend in gewicht)
~ 5×3         pull-up (opbouwend tot zo zwaar mogelijk)
~ 25sec     wall facing handstand hold

Buddy workout:
Buy-in:
~ 3 x 10cal / 7cal airdine
————————————
2 rondjes:
~ 30 dumbel thrusters
~ 30 reverse kettlebell lunges
~ 30 burpee stand
~ 30 toes to bar

crossfit, lifestyle, training, workout, gym, fit, fitness, fitgirl, fitfam, bbg, mkbk, pbp, personalbodyplan

Winactie

Wat megagaaf is, is dat ook jij een keer keihard mee kunt gaan knallen in Uden-city! Wil jij samen met je beste vriend of vriendin, je lover, je moeder of je oma een stoere crossfit workout meemaken? Kijk dan snel op mijn Instagram (@xmariekie) hoe je mee kunt doen. Dit wil je echt niet missen. Of misschien toch wel, als blijkt dat mijn spierpijn zich voortzet tot morgen of overmorgen. But it’s worth it. Meedoen dus. Kunnen we gezellig samen gaan trainen. Zweet-daten maar.

Dat smaakt naar meer

Enkele weken geleden was ik samen met collega’s op een cursus. Je kent ze vast wel, cursussen waarbij je bijvoorbeeld het eerste woord wat in je opkomt moet roepen. Als me dat nu over crossfit zou worden gevraagd, roep ik: Vet! Gaaf! Zwaar! Zweten! Weinig adem! Maar als allerlaatste en zonder enige twijfel: Wanneer mag ik weer!? Het is natuurlijk wel erg luxe om met twee mega ervaren en ook nog eens hartstikke leuke kerels te mogen trainen. Bij deze doe ik een oproep. Een oproep die eigenlijk bedoeld is voor @Hillfituden. Een verzoek om een tweede crossfit gym te openen, maar wel graag ietsje dichter bij me in de buurt. En lukt dat helaas toch niet? Dan hoop ik dat ik bij mijn volgende meting weer met jullie mee mag trainen!

Liefs XM
#crossfit

 ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

Dames boss 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*