MEER PLANTEN IN JE HUIS, WAAROM?

LIFESTYLE

JSJB 728x90 Content

plant, planten, groen, huis, interieur, stijl, styling, meer groen, pot, binnenplant, gezellig

In dit artikel geef ik je goede redenen om meer planten in huis te halen. Of misschien is het voor jou wel een goed excuus om er nóg meer toe te voegen aan je jungle. Ik vertel welke invloeden ze hebben, hoe geweldig ze staan in je interieur én over de voldoening die je eruit kunt halen. Wees gewaarschuwd, één is geen. Zuurstof in overvloed hier!

 

Planten zijn gezond

Ja het is echt waar, ze zijn gezond! Planten zorgen voor meer zuurstof in huis, het zijn luchtbevochtigers en ze houden de lucht in huis dus ook gezond. Wat willen we nog meer? Nou dit misschien: er is bewezen dat we met wat extra planten in huis minder snel ziek worden en, mocht het toch gebeuren, we met planten om ons heen weer sneller beter zijn. Win-win! Die wintergriep en dipjes kun je op deze manier dus lekker overslaan.

 

Planten zijn gezellig in je interieur

Je kunt voor een gigantische plant gaan en daarmee een echte ‘eye-catcher’ in je interieur plaatsen, maar je kunt het ook door het plaatsen van kleine planten wat groener en gezelliger maken in huis. Wil je het met meerdere planten wel zo rustig mogelijk houden? Stop alle planten in één pot met de kleuren die voorkomen in je interieur. Bijvoorbeeld de kleur op je muur of de kleur van het vloerkleed. Ook kun je ervoor kiezen het materiaal van je meubels erin terug te laten komen. Er is ontzettend veel keuze, maar zeg nou zelf, groen past toch overal bij?

plant, planten, groen, huis, interieur, stijl, styling, meer groen, pot, binnenplant, gezellig

 

Planten zorgen voor extra concentratie & productiviteit

Het zijn in de natuur en het kijken naar in dit geval jou planten, verminderen stress waardoor je ook beter slaapt. Planten hebben een herstellende werking en daardoor krijg jij een betere focus. Je doet er dus goed aan om thuis op je bureau, naast je bank, of waar je ook zit met je laptop, boek of telefoon wat planten te plaatsen. Dat betekent natuurlijk dat het op je werk ook echt een meerwaarde zal hebben én je pimpt je bureau er ook meteen mee. Haal je toch mooi even je deadline of sleep je dat pittige tentamen binnen. Hupsakee naar het tuincentrum om wat concentratie en productiviteit kopen!

 

Planten geven je voldoening

Daar moet je wel wat voor doen! Ja sorry, het gaat niet helemaal vanzelf. Planten moeten natuurlijk goed verzorgd en onderhouden worden. Met alle liefde en verzorging die je ze geeft, houd je ze in leven. Ze worden mooier en groter, je kunt ze stekken of ze hebben weer een grotere pot nodig, good job! Niets is mooier dan gezonde en sterke planten in je huis waar jij zelf aan bijdraagt. Hier haal je ontzettend veel voldoening uit.

Van een extra plantje naast je bank tot een jungle in huis, alles is goed als het maar groen is. Ik hoop dat jullie allemaal lief zijn voor jullie planten, dat je er voldoening en gezondheid uithaalt en dat je je interieur een boost kunt geven.

plant, planten, groen, huis, interieur, stijl, styling, meer groen, pot, binnenplant, gezellig

Succes en veel plezier met het shoppen van jullie planten!

Liefs Anoeska
#planten

volg me door HIER te klikken

Sport

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*