WARNING: BOER(IN) DOET POGING TOT FOTOSHOOT

LIFESTYLE

foto, fotoshoot, photo, photoshoot, girl, lifestyle, food, travel, training, happy, fitness, fitgirl, fitfam 

Sommige mensen hebben dat gewoon. Ze zwieren met hun haren in de wind, kijken verliefd in de camera en hebben de perfecte tandenpasta-reclame-lach. Deze mensen lijken altijd mooi op de foto te staan en het maakt niets uit of het een verwachte- of onverwachte foto is. Helaas heb ik dat talent niet gekregen. Ik doe onwijs hard mijn best, maar het mag niet baten. Nee, ik blijf gewoon lachen als een boer(in) met kiespijn.

Fotoshoot

Oké, een fotoshoot. Wat moet ik aan? Wat wil ik met de stijl van de foto’s? Wat doe ik met mijn haar? Wat is de juiste uitstraling? Honderden vragen schieten door mijn hoofd. Maar waar te beginnen? Heeeeeeeeelp!

Vroegâh

Laten we even teruggaan in de tijd. Toen ik zo’n jaar of, wat zal het zijn, dertien was, kreeg ik niets minder dan een fotoshoot voor mijn verjaardag. Heppie-de-peppie als ik was ging ik samen met mijn moeder op pad. Op de achterbank van de auto lag natuurlijk een koffertje vol met mijn allermooiste kleding. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kon het feest meteen beginnen. Eerst mocht ik naar de visagiste en daarna ging ik door naar de haarstyliste. Ik voelde me net een prinsesje en vele prachtige settings later waren de foto’s klaar. O, wat was ik trots!

foto, fotoshoot, photo, photoshoot, girl, lifestyle, food, travel, training, happy, fitness, fitgirl, fitfam

foto, fotoshoot, photo, photoshoot, girl, lifestyle, food, travel, training, happy, fitness, fitgirl, fitfam

Lachen, gieren, brullen

Als ik nu de foto’s van toen weer zie, dan is van dat zogenaamde ‘prinsesje’ niet veel meer over. Een snoet volgesmeerd met een masker van make-up en een bijbehorend kapsel van een vrouw van zo’n 45 jaar oud. Maar hee, de beste versie van jezelf zijn of worden is natuurlijk een doorlopend proces ha-ha. Dit is toch gewoon écht heel stoer? Op een échte motor met een échte leren jas MET bontkraag #modelvooreendag. Om deze foto hebben mijn vriendinnetjes en ik al verschillende keren helemaal dubbel gelegen van het lachen. Moet je nagaan dat er een hele serie van beschikbaar is met maar liefst 50 geweldige soortgelijke foto’s. De ene nog prachtiger dan de andere. Heb je een zakdoekje nodig om je tranen te drogen? Kopen is ook mogelijk hoor, tegen betaling natuurlijk. Want je weet, ik ga op wereldreis en moet sparen sparen sparen. Just kidding, de rest bewaak ik alsof mijn leven er vanaf hangt.

Poging twee

Dus nu, zo’n tien jaar, veel haarkleuren, veel kledingmaten en veel ervaring later heb ik een nieuwe poging gedaan. Je kunt het zien als fotoshoot 2.0. Nieuwe pogingen eigenlijk, want inmiddels heb ik al twee keer de eer gehad met niemand minder dan de altijd charmante Marit Lemmens (@maritlemmensphotography) te mogen shooten. Onze eerste fotoshoot samen weet ik nog als de dag van gisteren. Ik ging Marit ophalen in net zo’n knullig dorpje als het dorpje waarin ik woon. Of het daaraan lag dat we meteen een klik hadden? Geen idee. Feit is wel dat we meteen uren konden kletsen, Marit stelde me op mijn gemak en de tijd vloog voorbij!

Onnatuurlijk

Toch was ik in het begin weer enorm zenuwachtig. Schouder naar voren of naar achteren? Lachen of niet lachen? Ik vond het allemaal nogal spannend en wist mezelf zonder moeite in precies de verkeerde houdingen te manoeuvreren. Maar uiteindelijk, met wat sturing van Marit de professional, zijn er veel mooie foto’s uit gekomen. Hiervoor schuif ik alle complimentjes linearecta door, want de fotograaf doet wonderen is me inmiddels duidelijk. Naderhand hebben we nog lang gekletst over onze grote dromen in een heel leuk tentje op StrijpS in Eindhoven (@onderdeleidingstraat).

foto, fotoshoot, photo, photoshoot, girl, lifestyle, food, travel, training, happy, fitness, fitgirl, fitfamNieuwe ronde, nieuwe kansen

Concluderend durf ik wel te zeggen dat ook hier weer geldt: oefening baart kunst. Dat is tenslotte met de meeste dingen zo. Maar toch een respectvolle buiging naar de echte modellen onder ons. En Len (@lennetops), I swear, jij hebt écht talent! Maar wil je bij ons volgende etentje alsjeblieft niet weer je modelmoves A.K.A. ik-wissel-na-iedere-flits-van-pose toepassen? Dan hoef ik niet zo te zweten als mini-ik-kan-maar-een-houding-stijve-hark langs je. En in de tussentijd zal ik blijven oefenen, want de volgende fotoshoot met Marit staat alweer gepland. Dan gaat het me vast weer een stukje beter af. Hasta la vista baby!

Liefs XM
#photoshoot

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*