MIJN PERSONAL BODY PLAN AVONTUUR

LIFESTYLE

Personal Body Plan, personalbodyplan, pbp, lifestyle, training ,food, travel, progress, train, training, fitness, fit, fitgirl, fitfam, fitdutchies, gym, gymtime, food, foodie, girl, me, happy, balans, balance

Of ik er klaar voor ben om deze foto te posten weet ik nog niet helemaal zeker, maar toch ga ik het doen. Waarom? Omdat er vast en zeker mensen zijn die, vooral nu met de kerstdagen, twijfelen aan wat ze wel of niet ‘mogen’ eten. Misschien nog wel meer twijfelen aan wat ze wíllen eten. De media maakt iedereen gek met ideaalbeelden en ik vind dat niet eerlijk. Je ouders hebben je vroeger vast wel vertelt dat niet alles is wat het lijkt. Dat geldt ook voor deze foto. Laat me je vertellen waarom.

Mijn Personal Body Story

Ik wil je door middel van deze foto en het verhaal daarachter laten zien dat resultaat halen op een gezonde manier voor iedereen haalbaar is. Ook ik ben ooit ergens begonnen en ook ik heb vaak tijd verspilt door zelf maar wat aan te sukkelen. Met de juiste hulp is het voor iedereen realistisch om het doel wat jij graag wilt halen te bereiken. Zoals je misschien weet, ben ik op 7 december 2015 begonnen met Personal Body Plan. Een online programma waarin de pijlers training, voeding, gedrag en herstel centraal staan. De minimale periode van deelname is 6 maanden, dus voor de snelle rekenaars onder ons (definitely not me): ik was in juni 2016 klaar met mijn persoonlijke plan. Doei houvast en doei daarbij behorende handvatten. Wat gebeurde er toen?

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Planmatig als ik ben, had ik mezelf natuurlijk voorbereid op het einde van mijn Personal Body Plan. Vaak stelde ik mezelf een aantal vragen. Zal ik wel of niet aan een nieuwe ronde van zes maanden beginnen? Zo ja, wil ik dan verder met of zonder de hulp van een coach? Heb ik de hulp van Personal Body Plan nog wel nodig? Kan ik het inmiddels niet alleen? Twee weken voordat mijn plan eindigde, ben ik bij diëtist & sport- en bewegingscoördinator Marnic Arts op de koffie, nou ja op de Spa Blauw, geweest. We hebben gezellig gekletst, Marnic heeft me gevraagd wat mijn doel is en hij heeft bekeken hoe ik ervoor sta. Dan heb ik het over het meten van mijn omvangsmaten, wegen en mijn vetpercentage berekenen.

Voeding versus training

Mijn gesprekje met Marnic had me enorm gemotiveerd, ik besloot hem de macht over mijn voeding te geven en begon vol enthousiasme aan het ‘mealpreppen’. Dit ging hartstikke goed en ik boekte in korte tijd enorme progressie, puur en alleen door het verbeteren van mijn voedingspatroon. Dàt is hetgeen wat je in de foto hierboven ziet: een verschil van slechts vijf weken! De linkse foto is gemaakt op 31 mei 2016 en de rechtse foto op 5 juli 2016. Ik doe even een aanname en ga er van uit dat jij dacht dat dit een voor-na foto met zogenaamd overweldigende resultaten na mijn zes maanden Personal Body Plan is. Dat is het niet. Het is nog steeds een voor-na foto, maar dan na slechts vijf weekjes uitgebalanceerde voeding. Ik dacht dat ik mijn voedingspatroon al goed op orde had, maar met wat kleine veranderingen gebeurde dit. Mijn taille werd smaller, maar waar ik pas echt blij van werd waren de oneffenheden op mijn billen die verdwenen. En dat terwijl ik altijd dacht dat dat bij mijn lichaam hoorde en dat ik er maar mee moest leren leven…

Op gelijke  voet doorgaan en verbetering verwachten, dat is de definitie van waanzin

Toch merkte ik dat ik zonder Personal Body Plan wat trainen betreft snel weer zoekende was. Ik bleef hangen in de gewoontes die ik tijdens de eerste zes maanden had ontwikkeld, terwijl ik juist ook daarin verder wilde groeien. Ik besloot na één Personal Body Plan-loze maand weer door te gaan en te gaan knallen met dat tweede halfjaar! Ik volgde Personal Body Plan zonder coach, puur en alleen voor de trainingsschema’s. De overige pijlers hadden voor mij weinig toegevoegde waarde. Wat betreft mijn voeding werd ik al gecoacht door Marnic, de herstelpijler was mij inmiddels bekend en de gedragslessen voegde inhoudelijk weinig toe aan hetgeen ik het eerste halfjaar allemaal geleerd had. Waar mijn eerste halfjaar Personal Body Plan in het teken stond van een enorme mentale progressie en ietsje minder fysieke vooruitgang, hoopte ik het tweede halfjaar ook meer fysieke progressie te boeken. Maar met deze eerste vijf weken was het begin daarvan zeker wel gemaakt!

Leren en relativeren

Nu ben ik, net voordat ik op reis ga, klaar met mijn tweede halfjaar Personal Body Plan en ik voel me super fijn in mijn lijf. Ik ben die paar kilootjes kwijt wat me met enkel en alleen Personal Body Plan niet lukte, maar nog veel belangrijker is dat ik veel heb geleerd als het gaat om kennis en relativeringsvermogen. Nee, het hebben van een strakke buik is geen doel op zich. Het genieten van het proces van verandering als gevolg van keihard werken is daarentegen wèl een doel op zich. Dankzij de handvatten die Marnic me heeft gegeven durf ik nu te vertrouwen op mijn gevoel. Ik denk dat ik mijn lichaam nu goed genoeg ken om te weten welke voeding voor mij werkt. En daarbij wil ik niet 24/7 bezig zijn met op mijn lijstje kijken wat ik op dat moment ‘mag’ eten. Ik wil niet twijfelen in een lunchroom of ik een burger pak waar ik enorme zin in heb of toch maar de salade die beter in mijn voedingsschema past. Nee. Ik wil zorgen dat ik kan genieten van al het heerlijke eten, want ik wilde niet voor niets proefkonijn worden toen ik klein was! Ik ben blij dat ik die balans nu heb gevonden en dat ik het juiste voedingspatroon in mijn hoofd heb zitten. Dan weet ik ook dat ik gerust eens iets kan nemen wat daar niet in past zonder dat ik me druk maak. Balans, wat een fijn gevoel!

Winnen krijgt waarde, zodra je het deelt

Ik ben zo dankbaar voor de waardevolle lessen die ik in tijdens mijn Personal Body Plan heb geleerd. Natuurlijk mag social media een goede motivatie zijn om aan een betere, fittere en lekkerder-in-je-vel-zittende jij te werken, maar denk erom: het gaat erom hoe jij je in je lijf voelt. Hoe iemand anders daarover denkt is totaal onbelangrijk. Ik heb dankzij Personal Body Plan geleerd dat het proces niet perfect hoeft te gaan en al helemaal niemand hoeft van mij te denken dat het een perfect proces is geweest. Vallen en opstaan is de werkelijkheid en daarbij hoort keihard werken en realistisch blijven. Heb jij ook een doel, hoe dichtbij of ver weg dan ook? Dan wens ik je heel veel succes en vooral veel plezier met het pad daar naartoe. Als ik het kan, kunnen jullie het zeker ook! En als je vragen hebt of als je hulp nodig hebt, vergeet je het me dan niet te vragen? Kennis overdragen en elkaar vooruit helpen zijn dingen die ik belangrijk vind, dus als jij denkt iets aan mijn ervaringen te hebben, laat het met dan alsjeblieft weten. Voor nu een heel erg fijne Kerst leukerds! Geniet van de lieve mensen om je heen en natuurlijk ook van al het heerlijke eten. Het leven bestaat uit meer dan alleen maar trainen en bezig zijn met je voeding. Peace, I’m out!

Liefs XM
#personalbodyplan

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*