ONTHOUDEN! DAT MOET JE DOEN MET DEZE 3 DINGEN

LIFESTYLE

onthouden, fijn, leven, mindfull, mindfullness, tips, rust, xmariekie

“Don’t worry about a thing. Cause every little thing gonna be all right” werd niet voor niets gezongen door Bob Marley. Waarom lukt dat dan vaak niet? Waarom maken we ons zorgen om van alles en nog wat? Vooral om dingen waar we totaal geen invloed op hebben. Dit kost bakken met energie en om dat tegen te gaan vind je hieronder 3 dingen die je goed moet onthouden:

 

Bedenk wat jij écht belangrijk vindt

In de drukte van de dag word je geleefd. Je vliegt van afspraken op het werk naar de voetbaltraining van je kinderen en tussendoor moet je het huishouden doen, zelf nog even sporten en ook nog een gezellige vriendin en liefhebbende partner zijn. WOW! Dat zijn veel rollen die je op een dag moet vervullen en allemaal voelen ze ó zo belangrijk. Mijn tip: schrijf de dingen die je voor je gevoel moet doen eens op. Zet er een cijfer achter van 1 tot en met 5, waarbij 1 de hoogste prioriteit heeft en 5 de laagste. Dan zul je zien dat er in werkelijkheid maar een paar dingen echt belangrijk zijn. Maak tijd vrij voor de dingen met prioriteit 1, 2 en 3. Dit vind jij belangrijk en dat moet je in je oren knopen en onthouden. Waarom? Omdat dit de dingen zijn die jou gelukkig maken!

 

“I don’t have to chase extraordinary moments to find happiness. It’s right in front of me if I’m paying attention and practicing gratitude.”

 

Kleine stapjes leiden tot grote veranderingen

Soms zie je als een berg tegen iets op. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een groot project, een moeilijk gesprek of een spannende beslissing. Probeer in deze gevallen niet te kijken naar de afloop, want waarschijnlijk hebben zich al meerdere rampscenario’s afgespeeld in je hoofd, maar trek het probleem als het ware uit elkaar en maak er een stappenplan van. Wat kun je nu doen om de situatie te veranderen? Het antwoord op die vraag is stap 1, die vraag beantwoord je. De uitkomst voer je uit en daarna ga je verder naar de volgende stap.

Als ik naar mezelf kijk dan stel ik soms punten van mijn to-do list dagenlang uit. Ik hik ertegenaan en uiteindelijk kost het zo ontzettend weinig tijd dat ik me afvraag hoe het kan dat ik het zo lang vooruit heb geschoven. Vervolgens neem ik mezelf voor om dit de volgende keer anders te doen en toch… heb ik het blijkbaar niet onthouden en doet deze situatie zich een week later weer voor. Zo irritant! Daarom een note-to-myself en ook aan jou: denk in kleinere stappen als iets moeilijk is. Een voor een, stap voor stap. Dan zal blijken dat de berg toch niet onbeklimbaar is!

 

Zie wat minder beren op de weg

In een eerder artikel schreef ik al dat als je ergens niets aan kunt of wilt veranderen, je het moet accepteren. Misschien is iets minder fijn of minder leuk dan je zou willen, maar hey, het leven is niet alleen maar leuk. Sommige dingen zijn ontzettend spannend en daar voel je je onzeker over. Dat hebben we allemaal weleens, vergeet dat vooral niet. Maar door op spannende momenten toch door te gaan bouw je zelfvertrouwen op. Dit gaat je de volgende keer helpen, want dan gaat dat ene spannende ding je weer een stukje beter af. Al doende leert men en oefening baart kunst. Zo cliché als het maar zijn kan, maar daarom niet minder waar. Spring in het diepe, durf te leven en doe wat jou gelukkig maakt!

onthouden, fijn, leven, mindfull, mindfullness, tips, rust, xmariekie

Live a happy life!

Liefs Marieke
#goedonthouden

volg me door HIER te klikken

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*