2018, EEN JAAR VOL UPS & DOWNS

LIFESTYLE

pepejeans, pepe jeans, mjus, mjus shoes, shoes, boots, bikerboots, laarsjes, randstad, randstadnl, morgen, watdoejijmorgen, toekomst, poweredbyrandstad

Het lijkt wel een trend te zijn, een samenvatting geven van hoe je jaar is geweest. En aan trends doe ik niet perse mee, maar toch schrijf ik deze blog. Ik schrijf dit voor de trouwe volger, voor diegene die nieuwsgierig is (ja ja, ik weet dat je dit leest, jij stiekeme volger) en voor diegene die toevallig hier terecht is gekomen voor wat leesvoer. Ik voel me namelijk een beetje verplicht om jou te laten weten wat er van mijn grote woorden is uitgekomen. Weet je nog, wat ik je ruim één jaar geleden vertelde? En niet alleen daarover gaat deze persoonlijke blog. Wacht, laten we vooraan beginnen. Ik neem je mee naar het begin van het jaar 2018.

 

Negatief werd positief

Jeetje, wat is 2018 een bewogen jaar geweest! En ja, dat is natuurlijk een beetje cliché om te zeggen, want dat gaat iedereen zeggen deze maand of dat heeft iedereen allang gezegd, een beetje afhankelijk van wanneer ik deze blog post. Maar het is echt zo. Het eerste half jaar van 2018 was ik heel erg zoekende. Ik zat niet lekker in mijn vel en dat terwijl ik samen met Kim, mijn beste vriendin, nog wel zo had afgesproken dat 2018 ons jaar zou worden. Niet dus! De te persoonlijke verhalen ga ik niet met je delen, maar laten we het erop houden dat niets ging zoals ik hoopte. Ik voelde me een ellendig hoopje mens en heb me dankzij mijn geweldige vrienden en familie bij elkaar geraapt. Thank y’all!

Vaak genoeg hebben Kim en ik tegen elkaar gezegd: ‘Alles komt altijd goed en dat zal bij ons ook zo zijn.’ En dat is het tweede half jaar van 2018 gelukkig zo gebleken. Alle elementen in het leven vielen op zijn plek en er kwam eindelijk een stuk rust. Ook hierover ga ik niet alle ins en outs met je delen, want ik deel al genoeg van mijn leven met de hele wereld vind ik zelf.

pepejeans, pepe jeans, mjus, mjus shoes, shoes, boots, bikerboots, laarsjes, randstad, randstadnl, morgen, watdoejijmorgen, toekomst, poweredbyrandstad

pepejeans, pepe jeans, mjus, mjus shoes, shoes, boots, bikerboots, laarsjes, randstad, randstadnl, morgen, watdoejijmorgen, toekomst, poweredbyrandstad

Dit heb ik zelf gedaan

Ook gaat het supergoed met XMARIEKIE, mijn bedrijf wat ik op eigen kracht uit de grond heb weten te stampen. Het bedrijf waar ik al drie jaar met liefde en plezier uuuuuren per week aan spendeer. Het bedrijf wat is gehackt, oei wat was dat vreselijk, maar o wat ben ik er daarna nog meer van gaan houden. Ik kan wel stoer doen dat ik helemaal mijn eigen plan trek en dat ik met er niets van aantrek wat mensen van me vinden, maar hey, ik ben ook maar een mens. Dus JA, dat vind ik wel vervelend. Maar NEE, je doet het toch nooit voor iedereen goed.

Hard werken wordt beloond en hoe tof is het dat ik mezelf op de kaart heb weten te zetten, waardoor ik dit jaar aan onwijs veel toffe campagnes heb mogen werken.  YES, zelf geflikt. Het zou goed kunnen dat je nu denkt: ‘Maar Marieke wilde toch een eigen horecagelegenheid beginnen? Ja, dat klopt! Maar iets wat ik heb geleerd in 2018 is dat niet alles tegelijk kan. Ben ik nog bezig met het een, dan ben ik in gedachten alweer vaak bezig met het volgende. Alleen hoe stom zou het zijn om niet eerst de vruchten te plukken van het succes?

 

Dromen voor 2019

Mijn droom blijft bestaan. De vlam was even heel klein, maar hij was niet gedoofd. Ik ben er van overtuigd dat alles komt met een reden en dat het komt zoals het komt. Dus toen er even geen geschikte locatie bleek te zijn, toen ik vastliep en toen ik klaar was 2018, toen heb ik mijn droom even geparkeerd. Inmiddels zijn de kriebels waar ze moeten zijn, dendert het enthousiasme door mijn lijf en ben ik druk met plannen maken voor een nieuw jaar.

Doe alles stap voor stap en dan zie je vanzelf welk pad voor jou is weggelegd. En 2019 belooft een leuk jaar te worden. Er staan veel mooie dingen te gebeuren en ik wil graag vooruit kijken in plaats van terugkijken. Zo ben ik druk bezig met het bekijken van mijn huidige werkzaamheden. Mogelijkheden zoeken naar aanpassingen, zodat dit meer aansluit op mijn social media bezigheden. Iets waar ik niet voor heb gestudeerd, maar wel iets waar ik keihard voor heb gewerkt. Nog belangrijker, iets waar mijn hart ligt. Dus daar ben ik mee bezig en hoe dat afloopt? Dat kan ik je hopelijk binnenkort vertellen!

En of ik goede voornemens heb? Nou, ik wil graag doorgaan zoals het nu gaat en iets meer vrije momenten inplannen. Verder aan de slag met mijn ondernemingsplan, het sporten oppakken en waarschijnlijk noggg meer dromen bedenken voor de toekomst.

Weet jij nu nog niet zo goed wat je wilt dan is er op 19 december een supertof evenement voor jou! RandstadNL  organiseert namelijk een evenement voor iedereen die nadenkt over de toekomst. Of je nu aan het studeren bent, omdat je een nieuwe uitdaging zoekt of omdat je simpelweg geïnspireerd wil raken. Je kunt je gratis aanmelden voor Tomorrow is Now, waar we werken aan jouw toekomst. Denk aan een workshop Spoken Word, een Poetry Slam én er is een special guest @jonnafraser! Let op: de plaatsen zijn beperkt beschikbaar.

Meld je daarom snel aan via deze link.

Zie ik je daar voor een babbeltje? Ik ben heel benieuwd naar jouw toekomstplannen!

Liefs XM
#2018

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*