LOW BUDGET JE HUIS INRICHTEN DOE JE ZO!

LIFESTYLE

inrichten, interieur, huis, inrichting, goedkoop, low budget, lowbudget, xmariekie

Als je vaak je interieur wil aanpassen dan kan dat klauwen met geld kosten. De ene keer wil je het omgooien, dan wil je weer wat nieuws toevoegen, de volgende keer wil je mee met de trends of je bent zelf gewoon heel erg snel uitgekeken op je interieur. Beetje van je spaarrekening hier, beetje van je verjaardagsgeld daar en voor je het weet zijn al je goede voornemens net zo snel verdwenen als het vuurwerk wat de lucht in is gegaan. Hier lees je een aantal tips om het inrichten van je huis zo goedkoop en leuk mogelijk te houden.

 

Kringloop winkels

Ze komen niet vanzelf naar je toe, de kringloopgelukjes. Ze worden ook niet voor niets kringloopgelukjes genoemd, een beetje geluk en geduld heb je er wel voor nodig. Trek er een middag voor uit om de dichtstbijzijnde kringloopwinkel eens rustig door te lopen, een keer of 3, want echt waar er staan soms verborgen schatten. Probeer ook vooral door dingen heen te kijken, want vaak is het ouder spul wat misschien wel een opknapbeurt nodig heeft. Niets is leuker dan een mooi meubel of accessoire een nieuw leven te geven door het op te knappen precies naar hoe jij het graag wil hebben. Vind je op dat moment niets leuks? Het is echt de moeite waard het 2 weken later nog eens te proberen. Je vindt vanzelf parels en jij kunt weer lekker gaan inrichten.

inrichten, interieur, huis, inrichting, goedkoop, low budget, lowbudget, xmariekieNog meer tweede levens

Ook in je eigen huis staan soms meubels of accessoires waar je op uitgekeken bent. Wees creatief en verf je salon-, eettafel, tv-meubel of zelfs je keuken. Je kunt er ook voor kiezen alleen andere poten onder je tafel te zetten, dit kan zorgen voor een heel andere uitstraling. Wieltjes onder je tv-meubel, andere handgrepen op de lades van het dressoir of simpelweg het verplaatsen van meubels kan het al een boost geven. Geef je accessoires een tweede leven door ze een andere kleur te spuiten. Ook daarin kun je spelen door bijvoorbeeld de bovenkant van een vaas af te plakken en alleen de onderkant spuiten. Ongeduldig of niet creatief aangelengd? Give it a try, het werkt ook echt ontspannend! Kijk anders je vent even lief aan met je geweldige ideeën.

inrichten, interieur, huis, inrichting, goedkoop, low budget, lowbudget, xmariekie

Sale- of koopjeshoek

In veel woonwinkels heb je een koopjeshoek, kijk hier bij elke winkel eens tussen. Zo kun je voor een leuk prijsje toch nog hele toffe items scoren en jouw paleis opnieuw inrichten! Ook zijn er ontzettend veel dagen buiten de sale periode, waarop er jaarlijks leuke kortingen worden gegeven. En daar komen elk jaar weer bar goed verzonnen dagen bij, echte Hollanders blijven we. Denk aan “Glamour Day”, “Black Friday”, “Singles Day”, “Blue Monday”etc. Check folders, ook daar staan vaak aanbiedingen in die je normaal misschien wel over het hoofd ziet. En vergelijk! Op internet is zo goed als alles te vinden.

inrichten, interieur, huis, inrichting, goedkoop, low budget, lowbudget, xmariekie

Marktplaats

Lekker vanaf je bank shoppen, onderhandelen en binnenhalen. Er gaat wel wat tijd inzitten, maar met die tijd en goed onderhandelen, kun je wel voor een prikkie de kast op de kop tikken die je al heel lang wil hebben. Op marktplaats zijn ontzettend veel mensen maar ook bedrijven actief. Met een beetje goed speurwerk vind je geweldige meubels en accessoires, zowel 2e hands als nieuw. Er zijn vaak mensen die grote partijen opkopen van bijvoorbeeld een bedrijf dat failliet is gegaan, dat stopt of een kantoorpand dat leeggehaald word.

interieur, huis, inrichting, goedkoop, low budget, lowbudget, xmariekie

 

Een beetje geld in de pocket gehouden door dit artikel? Doneren mag! Nee geintje natuurlijk. Ik hoop dat je niet alleen geld kunt besparen, maar ook vooral veel plezier gaat hebben met het shoppen en misschien wel opnieuw inrichten van je huisje.

Liefs Anoeska
#inrichten

volg me door HIER te klikken

0 reactie

 1. Wat een handig artikel! Ik ben iemand die snel dingen zat raakt, zo ook het interieur. Ik kijk met regelmaat bij de kringloop of op Marktplaats voor nieuwe spullen. Alleen wist ik nog niet van de koopjeshoek in woonwinkels. Bedankt voor de tip!

  Met vriendelijke groet,

  Anne

 2. gespoten panelen 22 juli 2023 Antwoord

  Wat een leuke en nuttige tips om je huis op een budgetvriendelijke manier in te richten! Kringloopwinkels kunnen inderdaad schatten herbergen die je opknapt en een nieuw leven geeft, waardoor je een unieke en persoonlijke touch aan je interieur kunt geven. Het verven en aanpassen van meubels is ook een geweldige manier om ze een frisse uitstraling te geven zonder de kosten van nieuwe aankopen. Met de tips uit dit artikel kun je niet alleen geld besparen, maar ook je creativiteit de vrije loop laten en je huis omtoveren tot een prachtig en sfeervol thuis. Bedankt voor het delen van deze inspirerende ideeën!

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*