WANNEER GAAT JE HORECAZAAK OPEN?

LIFESTYLE

horecazaak, bedrijf, ondernemen, onderneming, starten, xmariekie, horeca, lunchroom. architect, goals

Geen idee! Zo daar heb je je antwoord op je vraag. Om ervoor te zorgen dat ik de komende dagen gezellig kan feesten op Reusel kermis heb ik besloten om vandaag een update te geven over de stand van zaken. Natuurlijk vind ik het écht heel leuk om over mijn horecazaak te kletsen, maar honderd keer hetzelfde verhaal vertellen is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik dacht: online ermee! Dan weet iedereen waar ik sta en wat er nog moet gebeuren. So here we go:

 

Gaat het door of niet?

Hebben mijn plannen maandenlang stilgelegen, omdat ik er even ietsje pietsje minder over heb gedeeld? Nee. Zeker niet. Maar ik was druk bezig met alle dingen die moeten gebeuren en daar zitten ook wat onzekere onderdelen bij, waardoor ik even niet zo goed wist/weet of ik er iets over wilde delen. Inmiddels heb ik zoiets van ‘Tja ik deel nu eenmaal toch al veel. Mocht het om wat voor reden dan ook anders lopen dan gepland, dan deel ik dat ook wel weer met je.’ Maar goed, daar gaan we natuurlijk niet van uit! Ik post binnenkort een blog waarin ik stapsgewijs aangeef welke onderdelen ik allemaal heb afgevinkt om te komen tot waar ik nu ben.

 

Samenvatting

Voor nu wil ik je vertellen waarom het wat langer duurt dan ik had gedacht. Het is namelijk zo dat het pand waar ik mijn horecazaak graag wil vestigen nog geen horecapand is, voorheen heeft er namelijk een winkel in gezeten. Logischerwijs moet dan het een en ander (understatement) meer gebeuren dan wanneer je een bedrijfsovername doet en bijvoorbeeld alleen het interieur wil veranderen. Hier moet namelijk allllllles aan gedaan worden. Er moeten toiletten in, er moet een horecakeuken in, er moet afzuiging gemaakt worden en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Nu kun je denken van ja Marie, waarom heb je dat dan niet gewoon gedaan. Een bedrijf overnemen in plaats van een horeca-loos bedrijf omtoveren tot horecazaak.  Ook dat wil ik je graag uitleggen. Ik ben namelijk stronteigenwijs en wat ik wil is mezelf laten zien in de vorm van een bedrijf. Dus ik weet pre-cies wat ik wil, hoe het eruit moet komen te zien, wat het concept moet worden et cetera et cetera. Ik heb de keuze afgewogen of ik een overnamesom wil betalen voor een bedrijf wat ik vervolgens helemaal strip en opnieuw opbouw óf dat ik dan een ‘leeg’ pand vanaf de grond af aan opbouw. Ik heb gekozen voor het laatste. Het geld investeer ik liever in iets wat ik helemaal kan maken zoals ik het wil. Snap je?

Het gevolg hiervan is dat er duizend-en-een dingen geregeld moeten worden. Van gesprekken met de gemeente over milieu-eisen tot gesprekken met de bovenbewoners over de afzuiging en alles waar je maar aan kunt denken. Dát is dus de reden dat het allemaal wat langer heeft geduurd dan ik vooraf had bedacht. Inmiddels is heel veel duidelijk, liggen de tekeningen van hoe mijn droom eruit komt te zien, die ik samen met ome Wout van de foto hierboven heb gemaakt, klaar en worden op dit moment twee grote essentiële onderdelen geregeld. Daarover meer in de volgende alinea.

 

Financiering en vergunningen

Twee HEUL grote onderdelen, dat vind ik toch echt wel het regelen van de financiering en het proces van de vergunningen. Want je kunt zo’n mooie plannen hebben, maar zonder poen komt daar natuurlijk niets van terecht. Gelukkig helpt mijn financieel adviseur me daar perfect bij. Over zijn inbreng, waarbij hij me helpt en over hoe Roeland jou misschien wel kan helpen lees je binnenkort ook in een nieuwe blog! Op dit moment is de financieringsaanvraag op diverse plekken ingediend en is het wachten tot deze verwerkt is. Geduld…

Dan de vergunningen, die zijn inmiddels ook allemaal aangevraagd. Voor het laatste onderdeeltje moet de gemeente in beraad en dat overleg staat gepland op donderdag 19 september. Ik ga er van uit dat ik daarna meer weet en ook hier wordt mijn geduld dus op de proef gesteld. Weet je wat ik het ergste vind? Dat heel mijn leven voor mijn gevoel in de handen van een ander ligt. Ik heb gedaan wat ik kon, aangeleverd wat ze willen hebben, en nu kan ik even niets meer dan wachten. Wachten en duimen dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt. Duim je met me mee?!

 

Lopende zaken

Naast deze twee belangrijke onderdelen ben ik op dit moment bezig met héél veel andere dingen. Denk aan afspraken over de inrichting van de keuken, over het logo en de huisstijl, met interieurbedrijven, met de aannemer die de verbouwing gaat leiden en nog veel meer. Er zijn ontzettend veel dingen waaraan gedacht moet worden en ontzettend veel keuzes die gemaakt moeten worden. Su-per leuk! Als persoon die graag druk is en met veel dingen tegelijkertijd bezig is vind ik het heerlijk om al deze ballen in de lucht te houden. Daarnaast is het gewoon mega scary dat ik over twee weken, als het goed is, meer weet over de vergunning. Wanneer de verbouwing van mijn horecazaak precies kan starten is voor nu dus nog even onduidelijk. Wordt het 1 oktober? Wordt het 1 november? Misschien komt er ineens een konijn uit de hoge hoed en wordt het pas later. Wie weet, maar zodra het bekend is dan deel ik het met je.

Als laatste het antwoord op de vraag of ik straks ga stoppen met XMARIEKIE. Neeeee, natuurlijk niet. Dat blijft gewoon lekker doorgaan en wordt waar mogelijk zelfs aan elkaar gekoppeld. Er lopen nu al verschillende ideeën voor concepten en ook dat gaat alleen maar leuker worden. Heb je nu nog meer vragen, dan mag je die op de kermis natuurlijk stellen. Vind ik alleen maar leuk! Wil je over een paar maanden graag bij me komen werken, dan hoor ik het ook graag. Fulltime, parttime, bediening, keuken of afwas. Er zijn nog genoeg plekjes vrij voor hardwerkende en gezellige mensen.

Fijne kermis mensen, fijn weekend voor de niet-naar-de-kermis-gaande-mensen, tot later.

Liefs XM
#horecazaak

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*