5 TIPS DIE JE LEVEN FIJNER EN MAKKELIJKER MAKEN

LIFESTYLE

xmariekie, blog, blogger, influencer, milla, milla amsterdam, famousstore, smile, happy, bladel, de verloren sinjoor, brabant, eindhoven, accepteren, leren, leren accepteren, loslaten, fijner leven, fijn leven, tips, minder zeuren, zeuren, gsm, schermtijd, nee zeggen

Ik ben benieuwd of jij ze herkent, van die momenten waarop je je denkt: ‘Shit, hoezo is mijn schermtijd vandaag 4 uur?’ of ‘Waarom heb ik die afspraak gepland, want ik heb daar helemaal geen zin in?’ Zelf heb ik dit soort momenten namelijk met enige regelmaat en de laatste tijd probeer ik bewust bezig te zijn met wat ik doe.  Hieronder vind je tips die mij helpen om een stuk fijner te leven:

 

Tip 1: Niet zo vaak ‘ja’ zeggen

Iemand vraagt je iets en je hebt alweer ‘ja’ gezegd voordat je het in de gaten hebt. Of het nu gaat om het draaien van een extra shift op je werk, een momentje plannen om bij te kletsen met een zogenaamde vriendin of iemand die hulp nodig heeft bij wat dan ook. Als je altijd maar ‘ja’ zegt, dan kom je nooit toe aan de dingen die je zelf wilt doen. En om meteen antwoord te geven op de vraag of dit niet lullig is: nee! Dit is niet lullig. Altijd bezig zijn met dingen die anderen gelukkig maken in plaats van met dingen die jou zelf gelukkig maken, dát is lullig. Dus de volgende keer als iemand iets aan je vraagt waar je weinig voor voelt, zeg jij gewoon lekker nee.

Een kleine toevoeging: ik bedoel niet dat je een a-sociaal mens moet worden en nooit meer iets voor een ander moet doen. Maar probeer hier de juiste balans in te vinden. Niet naar je oma haar tachtigste verjaardag gaan, omdat je een kater hebt. Daar kun je dan in mijn ogen weer geen nee tegen zeggen. You feel me?

 

Tip 2: Ga eens wat minder zeuren

Zeuren brengt negativiteit in je leven en vaak heeft het ook geen enkele zin. De situatie is zoals hij is. Als je hier iets aan kunt veranderen dan moet je het doen. Als je je geen zin hebt om er iets aan te doen, dan moet je het accepteren. Dan blijf de situatie zoals hij is, omdat jij die keuze maakt. Begrijp je wat ik bedoel? Dus je kunt gaan zeuren, dan verander je de situatie niet en accepteer je deze ook niet. Het helpt niets, voegt niets toe en is ronduit onnodig. Dus probeer de volgende keer te denken aan óf veranderen óf accepteren, dat geeft je een stuk meer rust. Dit maakt je ook meteen een aangenamer persoon om bij in de buurt te zijn. Wel zo fijn voor de mensen om je heen.

“If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude. Don’t complain.”

 

Tip 3: Stop met altijd maar online zijn

In de ochtend nog even in bed, in je pauze, bij het avondeten, in de avond nog even in bed en eigenlijk ook alle momenten daartussen. Al-tijd zit je met je gsm in je hand en je hebt het niet eens in de gaten. Als ik je vraag op te sommen wat je dan precies op dat schermpje aan het doen bent, dan heb je waarschijnlijk geen idee. Heb ik zelf namelijk ook niet. Daarom plan ik tegenwoordig tijdsblokken in mijn agenda en op deze momenten doe ik datgene wat ik vanaf mijn gsm moet doen. Daarna leg ik hem weg en heb ik hem in principe ook niet nodig. Natuurlijk lees ik ooit mijn WhatsApp, maar ik probeer dan niet naar social media of naar mijn mail te gaan. Daarnaast probeer ik mijn gsm om 20:30 weg te leggen en pas de volgende ochtend weer te pakken. Het is namelijk een gewoonte om als een gek te scrollen, maar waar kijk je nu eigenlijk naar? Precies. Dat kan wel een tandje minder. Probeer hier bewust mee bezig te zijn. Moet je eens zien hoeveel tijd, rust en ruimte voor een écht gesprek je ineens hebt!

 

Tip 4: Accepteer de dingen zoals ze zijn

Stop met jezelf suf piekeren over het verleden. Het is heel hard, maar dit is voorbij. Over. Klaar. Het enige waar je invloed op hebt is het hier en het nu, dus probeer daar met volle teugen van te genieten. Als je die ‘pieker-energie’ in iets positiefs steekt, dan wordt je een vrolijker mens en je zult merken dat je meer rust ervaart. Althans, dat heb ik. Ook kom ik terug bij tip nummer 2: als je ergens niets aan kunt of wilt veranderen, dan moet je het accepteren. Dit klinkt natuurlijk erg gemakkelijk en theorie en praktijk is niet hetzelfde, I know. Maar door hier bewust mee bezig te zijn kun je wel stapje voor stapje vooruitgang boeken.

 

Tip 5: Volg je hart

Geloof me, je maakt zomaar geen verkeerde keuze. Je onderbuikgevoel wijst je altijd de kant op die bij jou past, de kant waarbij je jezelf kunt zijn. En het is f*cking eng, dat vind ik ook, maar het zorgt er wel voor dat je doet wat JIJ wilt. Zie ook tip 1: niet zo vaak ‘ja’ zeggen. Zo gun je jezelf de vrijheid om lekker te doen wat jij wilt doen. Ik weet zeker dat je vaak genoeg hebt gedacht: ‘Had ik maar naar mijn hart geluisterd’ en dat komt omdat je diep van binnen weet dat je dan doet wat voor jou persoonlijk goed is. En dit is niet zonder tegenslagen of zonder pijn, maar als je je hart volgt dan zul je daar geen spijt van krijgen. I promise.

 

Ga hiermee aan de slag, want het maakt je leven een stuk fijner. Succes!

Liefs XM
#fijnerleven

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*