ETHERISCHE OLIËN: GOED VOOR JE GEZONDHEID

LIFESTYLE

geurwolkje, aroma, diffuser, olie, etherisch, etherische oliën, geur, interieur

Een lekker geurtje maakt je dag mooier, haalt bijzondere herinneringen op en je wordt er zelfs een stukje aantrekkelijker van! Geur doet iets met ons – dat is duidelijk. Maar wist je dat heerlijk geurende etherische oliën ook een heleboel klachten verlichten? Denk aan: Hoofdpijn, stress, onrustig gevoel, spanning, slecht slapen, verkoudheid, griep en zelfs depressie. Wil je gezonder worden? Gebruik dan vooral je neus! Etherische oliën: de wonderen van de natuur!

 

Geur van gezondheid

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken liegen er niet om: etherische oliën met een kalmerende werking verlagen je hartslag (en daarmee ook je bloeddruk). En daar word jij happy van! Sommige power-oliën worden zelfs ingezet door gynaecologen als er sprake is van schimmelinfecties, ze worden gebruikt om blaasontstekingen te voorkomen én de huid te verbeteren (bij acne of psoriasis). Wil je ziekteverwekkers op afstand houden? Eucalyptus en tea tree olie zijn je beste vrienden.

Stomen met Eucalyptus doet ook wonderen. Enige wat je nodig hebt is is een bak met heet water, daar doe je een paar druppels etherische olie eucalyptus erin, je houdt je hoofd boven het water en legt een handdoek over je hoofd. Adem heerlijk rustig in en zorg daarmee super goed voor je gezondheid. Het stomen helpt om alle bacteriën te bestrijden en daarnaast word je er ook super relaxt van. Voor een snelle verspreiding van de geuren kan je een aroma diffuser gebruiken. Heerlijk voor in huis!

 

Lekker ruiken = lekker in je vel

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn hè? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat etherische oliën je depressieve klachten verminderen. Let op: etherische oliën zijn niet hét medicijn tegen depressie, maar je kunt ze wel gebruiken als hulpmiddel. De geur van bepaalde oliën heeft direct invloed op het deel van je brein dat depressieve gevoelens, stress en angst beheerst. Een lekker geurtje kan dus zomaar het ticket zijn naar een positieve instelling!

Welke etherische oliën maken je happy? Sinaasappel, bergamot, lavendel en mandarijn kunnen allemaal je stemming verbeteren. Wist je dat je door depressie vaak minder goed ruikt? Dankzij de positieve werking van etherische oliën ruik je alles om je heen straks opeens een stuk beter.  Ja, daar hoort ook dat verleidelijke luchtje van je partner bij! Probeer trouwens ook eens de olie 1001 nacht. Deze romantische geur opent alle poorten tot het onderbewuste en zal je liefdesleven een boost geven, stimuleert onze verbeelding en ons libido. Win-win situatie!

Laat jij je huis ook heerlijk ruiken door het gebruik van etherische oliën?

Liefs Marieke
#geurwolkje

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*