DOE WAT JOU GELUKKIG MAAKT

Lifestyle

Happy Lifestyle Motivation Girls Fitness Workout Gym Food Gelukkig
Dagelijks kijken miljoenen mensen, waaronder ikzelf, op social media. Iedereen doet dit met een andere reden. Zo is de een nieuwsgierig naar wat er zich zo al afspeelt bij personen uit de naaste omgeving. De ander kijkt vooral naar de dagbesteding van bekende (inter)nationale personen. Weer een ander houdt van al het overheerlijke eten wat je voorbij ziet komen en ik? Ik hoor bij de groep die gemotiveerd raakt van de vele workout foto’s en video’s in fitland. Niet dat ik nooit kijk naar de eerder genoemde posts, maar mijn homepage bestaat toch vooral uit fitness gerelateerde zaken. Ik deel ook het liefste fitness gerelateerde zaken. Is dat erg, gek of vreemd? Ik vind van niet, laat me je vertellen waarom.

Motiveer elkaar

Iedereen heeft dingen waar hij/zij zich graag mee bezighoudt. Zo kom ik zoals eerder verteld uit Reusel, een klein dorpje in Brabant. Hier gaan de meeste kinderen bij een sportclub en blijven zij hier tot late leeftijd trouw aan gebonden. Superleuk, gezellig en prima dat mensen deze keuze maken. Er zijn daarentegen een stuk minder aantal mensen die besluiten voor een individuele sport zoals fitness of hardlopen te gaan. Ik vind het dan ook onwijs leuk om te kletsen met mensen die dezelfde interesse delen als mijzelf, mensen die zich er fijn bij voelen een bepaalde levensstijl te hebben en die hier een goede balans in willen vinden. Dit betekent echter niet dat ik vind dat iedereen de fitness posts leuk moet vinden of hierin mee moet gaan. Nee, ik begrijp heel goed dat mensen het niet leuk vinden. Als je niet van sporten houdt, begrijp ik dat je geen zin hebt om jezelf een x aantal keren per week naar de sportschool te slepen. Met alle respect, dat moet je helemaal zelf weten en ik vind daar niets van. Maar waarom begrijpen de mensen die niet van individuele sporten houden vaak andersom niet de focus van deze sporters? Persoonlijk vind ik dat erg jammer, want sport blijft sport, of het nu alleen of in groepsverband is.

You know, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde. Progressie boeken in hetgeen we leuk vinden. Of het nu een kampioenswedstrijd is in een teamsport of een geplande fitnesswedstrijd of halve marathon in de individuele sport, je traint naar zo’n moment toe. Dit doe je met hart en ziel en je gaat er helemaal voor. Hoe je dat punt bereikt is voor iedereen anders, daardoor is het een niet beter of minder goed. Laten we dat met zijn allen voor ogen houden en de volgende keer als iemand iets over hetgeen hij/zij leuk vindt vertelt, nadenken over hoe enthousiast deze persoon is over het verhaal wat hij/zij vertelt. Probeer dat enthousiasme over te nemen en til elkaar zo naar een hoger niveau. Pep elkaar op in plaats van elkaar tegen te werken, elkaar als concurrent te zien of het negatieve te zien in een stompzinnige post op social media. NIEMAND verplicht jou deze posts te bekijken, dit doe jij helemaal zelf.

Happy Girl Me Lifestyle Food Workout Gym Sport Gelukkig

 

Zweetdaten maar

Tijd voor wat positiviteit! Hier ga ik zelf in bijdragen door vaker een compliment te geven. Bijvoorbeeld aan die ene persoon die gave workout foto’s en video’s heeft of aan die andere persoon die door hard werken een mooie progressie heeft bereikt. Ik ben blij voor diegene en haal er voor mezelf de motivatie uit nog harder te gaan trainen. Misschien is er zelfs wel een gelegenheid om samen te trainen, plan je een zweetdate en ga je gezellig samen aan de slag. BAM! Vet toch!? Zo heb ik op zeer korte termijn een te gekke dag welke wordt georganiseerd door fitdutchies. Ik ben benieuwd welke toppers ik daar allemaal ga ontmoeten. Hopelijk kan ik hier weer veel inspiratie op doen voor de toekomst en heb ik veel plezier met mijn ‘lotgenoten’.

Dus lieve mensen, laten we afspreken dat we respect hebben voor hetgeen een ieder leuk vindt. Oké? Vind jij iets niet leuk, helemaal oké. Dat is het leuke van social media, je hoeft enkel en alleen te kijken naar de dingen die jij leuk vindt. Dus alle onzin posts over fitness of voeding mag je de volgende keer gerust overslaan, even goede vrienden. Maar laat de mensen die dat wel leuk vinden het ook lekker doen, ten slotte doen we allemaal gewoon lekker ons ding. Ode aan de mensen die elkaar naar een hoger level tillen, that’s the spirit!

Liefs XM
#respect

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*