EEN DIY OM DIT VOORJAAR OP JE PAASBEST TE ZIJN

LIFESTYLE

DIY, Pasen, interieur, bloem, bloemen, aankleding, versieren, xmariekie, blogger
Het voorjaar komt weer in zicht. Terwijl de kale bomen zich binnenkort weer vullen met groene bladeren en de bloemen langzaam beginnen te bloeien, is dit een mooi moment om de handen uit de mouwen te steken voor een mooi en uniek voorjaarsbloemstuk. De chrysant is het symbool voor een lang en gelukkig leven, een dat is mooie positieve boodschap zo tijdens deze onzekere en gekke tijd in verband met het Corona-virus. Deze kleurrijke bloemsoort heeft met 400 rassen meer dan genoeg prachtige bloemen om uit te kiezen. Perfect om een uniek bloemstukje te maken deze Pasen!

 

DIY voor Pasen

Met deze leuke DIY tover je no-time een oud potje om tot een prachtige kleurrijke vaas die leuk blijft tot ver na Pasen. Het enige wat je nodig hebt is twee kleuren verfspuitbussen, een oude vaas of pot, en jouw favoriete chrysanten. Vergeet niet om een aantal oude kranten als ondergrond te gebruiken voor de verfspetters.

Draai het potje om. Voor de basis van de vaas gebruik je de donkerste kleur die je hebt uitgekozen. De kleur moet het zwaarste aangezet worden richting de onderkant (nu boven) van de vaas. Wanneer je het midden bereikt, breng je geleidelijk de verfbus steeds verder van de vaas af. Dit is essentieel voor een mooie verloop van kleuren en dit voorkomt dat je een harde lijn creëert. Let goed op dat je meerdere lagen aanbrengt zodat je niet meer door het potje heen kunt kijken. Hierdoor is de kans op glijdende verfdruppels kleiner en wordt de kleur mooi egaal.

Herhaal dit proces met de tweede, lichtere kleur. Let goed op dat je rustig te werk gaat op het punt waar de twee kleuren elkaar ontmoeten. Ben je toch niet zo gek op kleurtjes? De vaas ziet er ook mooi uit met slechts één basiskleur op de bodem en een doorzichtige bovenkant. Laat de vaas goed drogen.

DIY, Pasen, interieur, bloem, bloemen, aankleding, versieren, xmariekie, blogger

DIY, Pasen, interieur, bloem, bloemen, aankleding, versieren, xmariekie, blogger

Bloemen stelen de show

Terwijl de vaas droogt, kun je beginnen met het samenstellen van jouw boeket. In de stijl van Pasen kan het leuk zijn om een mix van witte pompon-vormige chrysanten met kleinere pastelkleurige chrysanten. Denk hierbij ook aan de hoogte van de stelen; snij ze niet af op dezelfde lengte. Door een verschil in hoogte creëer je heel gemakkelijk een speels effect. Let ook vooral op het schuin snijden van de stelen: hoe schuiner de steel, hoe langer de bloem vers blijft!

Is de verf helemaal droog? Vul dan de vaas met een flinke laag helder en lauw water om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw chrysanten. Let goed op dat er geen bladeren in het water hangen. Werk bij het stylen van jouw boeket rondom jouw vaas; laat de bloemen niet allemaal dezelfde kant op kijken. Zo is het boeket mooi vanaf elke stoel rondom de ontbijttafel. En klaar is jouw DIY voor Pasen!

Geïnspireerd geraakt door deze bijzondere bloem? Kijk dan voor meer informatie op de website van Just Chrysanthemum: justchrys.com.

Heel veel plezier met deze DIY!

Liefs Marieke
#pasen

volg me door HIER te klikken

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*