DE SCHIJNWERELD DIE SOCIAL MEDIA HEET

LIFESTYLE

quote, fit, fitfam, fitness, fitduchies, girl, me, happy, social media, beyourself, lifestyle, pbp, bbg

Perfecte gebruinde en afgetrainde lijven, volledig uitgebalanceerde maaltijden en een vrijetijdsplanning met bijbehorend saldo op de spaarrekening waar je u tegen zegt. Alles lijkt te zijn zoals het hoort, tegenslagen bestaan niet meer en als je niet aan bovenstaande eisen voldoet, dan kun je wel opdoeken. Social media, hoe ‘echt’ is het nu eigenlijk?

Social media

Bovenstaande is natuurlijk nogal overdreven, maar ik neem aan dat mijn punt helder is. De aanhalingstekens bij het woord echt staan er dan ook niet voor niets. Ik vind social media helemaal te gek, het hoort bij deze tijd en ik raak mega gemotiveerd door alle enthousiaste berichtjes die ik zie als ik op het geliefde icoontje klik. Wat ik ook begrijp is dat er (bijna) geen zielige verhalen of grote ellende op social media wordt gepost, daar wordt natuurlijk niemand blij of enthousiast van. Maar dit betekent niet dat alles en iedereen altijd zo vrolijk is.

Positiviteit

Lees je ooit de onderschriften bij de fotootjes op mijn Instagram account? Zo ja, denk je dan dat ik echt altijd zooooo positief ben? Natuurlijk niet! Maar als ik iets post, doe ik dat omdat ik daar zin in heb. Dan wil ik iets met je delen, je enthousiasmeren, je tips geven en eerlijk tegen je zijn. Als iets eventjes wat minder gaat, heb ik vaak geen zin om iets te posten. Niet omdat ik me ervoor schaam, maar omdat mijn hoofd er dan gewoon niet naar staat. Mijn oproep is dan ook: social media is geen werkelijkheid! Het zijn momentopnames, besef je dat wel?

Motivatie

Persoonlijk kijk ik dus op Instagram om gemotiveerd te raken, ik gok een groot deel van jullie ook. Negatief zijn doen we zelf namelijk al vaak genoeg. Ik heb ooit gehoord dat tegenover 1 negatieve gedachte 10 positieve moeten staan ter compensatie. Of het waar is? Geen idee, maar als ik naar mezelf kijk dan denk ik dat het wel eens kan kloppen. Een domper en ik zit erdoorheen, het duurt even om weer op te krabbelen en daarna gaat het weer prima. Dus nogmaals lieve mensen, niet alles is zo ‘perfect’ als het lijkt! Kijk naar jezelf en je eigen progressie waar jij zo hard voor werkt, val en sta op en gebruik Instagram als big-ass motivatie. Maar……

Filtertje?

Maar het is wel zaak dat je zélf ook nuchter genoeg bent en eens achter je oortjes krabt en denkt: ‘Goh, zou het leven van mijn favoriete Instagrammer nu echt zo geweldig zijn?’. Ook ik maak me schuldig aan een filtertje hier en daar om de boel net wat leuker, mooier of vrolijker te maken. Vroeger, misschien wel minder lang geleden dan we nu zullen denken, konden alleen de handige Harry’s onder ons foto’s bewerken. Vandaag de dag kan zelfs een a-technisch persoon als ik heel eenvoudig een foto net ietsje mooier maken. Zie hier:

quote, fit, fitfam, fitness, fitduchies, girl, me, happy, social media, beyourself, lifestyle, pbp, bbg

Dit is de realiteit!

Op social media zie je non-stop foto’s met perfect licht, genomen op het perfecte moment. Ik zeg niet dat de ene foto mooier is dan de andere, maar zo zie je wat een verschil 1 seconde al kan maken. Wat ik er wel graag over wil zeggen, is dat ik ook wel eens een opgeblazen buik heb of een dikke vette foodbaby. En hee, het is oké! Maar denken dat alle beelden die je op social media ziet verschijnen waarheid zijn, dat vind ik niet oké. Vooral voor iemand die zich snel laat beïnvloeden kan dit lastig te bevatten zijn, iemand wil net zoals diegene op social media zijn. Wat denk je van jonge meiden die opgroeien met social media? Zij willen ook ‘zo’ zijn, Maar zo zijn als wie of als wat dan? Bestaat die persoon of dat lijf eigenlijk wel? Het is belangrijk naar jezelf te kijken, naar jouw progressie en naar de vergelijking met de jij van een X periode geleden. Dát is realistisch! Accepteer jezelf in welk licht en op welk moment van de dag dan ook!

Wees sterkt genoeg om jezelf te zijn

Ja, ik ben sterk genoeg om mezelf te zijn! Ik ben klein en gespierd, niet lang en slank. Wanneer ik hetzelfde zou eten en dezelfde trainingen zou doen als iemand met een lang slank lichaam, zullen de resultaten alsnog compleet anders zijn. Wat wil ik hiermee zeggen? Dat je jezelf niet kunt vergelijken met een ander! Wees blij met jou als unieke persoon, want je bent prachtig! Het willen zijn zoals iemand anders is nergens voor nodig. Want weet je. Atleten op social media verdienen daar hun centjes mee. Zij werken geen 40-urige-werkweek, waarnaast ze ook nog hun meals willen preppen en hun trainingen willen doen. Vergeet daarbij ook niet je sociale leven, je familie en al het andere wat jij nog wilt doen in je veel te korte weken? Vergelijk jezelf daar niet mee en doe hetgeen wat past in jouw levensstijl. Verander iets aan je lifestyle als jij jezelf daar fijner bij voelt en niet omdat je zogenaamd niet aan het ideaal beeld voldoet. Als Brabants boerinneke zou ik zeggen: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Want weet je, jij bent leuk!

Liefs XM
#keepitreal

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*