LAURA’S FAVOURITES: SPELT WAFELS

FOOD

JSJB 728x90 Content

wafels, wafel, spelt, pancake, pannenkoekjes, eten, lauravdw, xmariekie, food, lifestyle, training, travel, girls, happy. smile, workout, foodpic, breakfast, lunch, snack, dinner

Wafels, lekker als ontbijt of bij de lunch. Natuurlijk niet uit een kant-en-klare verpakking van de supermarkt, maar heerlijk homemade. Ik kies meestal voor de spelt variant en deze wil ik maar al te graag met jullie delen. Ik wens jullie alvast veel bakplezier!

The secret ingredient is always the most simple

Wat heb je nodig?

~ 100 gram speltmeel
~ 2 eieren
~ 1 theelepel bakpoeder
~ 1 eetlepel kokosolie
~ Een flinke scheut amandelmelk
~ Toppings (ik gebruikte blauwe bessen, kiwi, banaan en noten)

Happiness is homemade

Het lijkt misschien ingewikkeld en voor je gevoel is het vast 10 keer sneller om gewoon naar de winkel te gaan om toch die kant-en-klare wafels te kopen, maar dit valt echt reuze mee. Geloof me! Je voegt bovenstaande ingrediënten, behalve de kokosolie, allemaal bij elkaar in een kom. Vervolgens meng je de ingrediënten goed door elkaar, zodat je een mooi beslag krijgt. Als je dit gedaan hebt pak je je wafelijzer erbij, ik heb een hele leuke met hartjes vorm. Als je wafelijzer warm is, dan vet je hem in met de kokosolie. Giet het beslag erin en het wachten is nu alleen nog op het moment dat de wafels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Ondertussen kun je alvast wat opruimen, zodat alles weer netjes is.

Waffles are just pancakes with ABS

Als de wafels klaar zijn hoef je nog maar één ding te doen: VERSIEREN! Ik gebruikte hiervoor blauwe bessen, banaan, kiwi en noten. Ik heb de ongebrande/ongezouten, deze koop ik altijd bij de Lidl, noten fijngestampt en over mijn wafels heen gestrooid. Fruit erbij én je hebt weer een echt feestje op je bord. Nou, dat was toch snel gepiept?!

Enjoy your waffle party!

Liefs Laura
#waffles

ps: vergeet niet je wafels met me te delen via #laurasfavourites

Accessories female NL 051216 - 310317 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*