DIT MAG JE ABSOLUUT NIET MISSEN IN JE KEUKEN!

FOOD

kookwinkel, passeerzeef, zeef, keukengerei, keuken, koken, food, xmariekie

Je vindt het heerlijk om lekker te kokkerellen en zelf allerlei fijne gerechten te creëren. Je bent milieubewust, je bent altijd groen bezig en het liefst doe je dingen zonder er lawaai bij te maken. Ouderwets? Nee hoor, juist niet! Je maakt slim gebruik van de handige trucjes die je moeder en je oma al bedacht hadden. En die bovendien weinig energie verbruiken! Daarom ben je altijd op zoek naar machientjes voor in de keuken die je met de hand kunt bedienen. Geen stroomverbruik maar wel met een perfect resultaat. Want dat wil je wel te allen tijde bereiken. Je vriendin kwam laatst met een gouden tip over een apparaatje om zelf babyvoeding mee te pureren. Hartstikke handig joh, die passeerzeef.

 

Onmisbaar

De passeerzeef, die ook wel passe-vite, roerzeef of draaizeef wordt genoemd, is echt onmisbaar in je keuken. Je maakt er letterlijk in een handomdraai de heerlijkste appelmoes, aardappelpuree en groentepuree mee. Hierdoor is het een fantastisch hulpmiddel als je bijvoorbeeld gnocchi wil gaan maken. Een mooie gladde puree is steeds weer het resultaat. Dit handbediende keukenmachientje is de voorloper van de blender en de keukenmachine. Maar die maken allebei nogal herrie, gebruiken stroom en zijn moeilijk schoon te maken.

 

Makkelijk

Het grote voordeel is dat de passe vite je hele leven meegaat en dat er in veel gevallen meerdere schijven bij geleverd worden. Zo kun je zeer fijn, gemiddeld en grof pureren. Jam maken, babyvoeding bereiden of gewoon lekkere aardappelpuree op tafel zetten. De groentezeef of passeerzeef heeft handige steuntjes aan de zijkanten, waardoor je hem makkelijk op een pan kunt plaatsen. De gezeefde appels, aardappelen en groenten vallen dan gelijk in de pan. Hoe slim is dat? Het is het ultieme keukenapparaat anno nu naast de prachtige pastamachine en de voedselmolen. Slow Food is helemaal in, en de passeerzeef is hierbij een onmisbaar item, wat veel fijner en preciezer werkt dan een gewone blender of staafmixer. Pitten bijvoorbeeld blijven steken in de zeef en kun je makkelijk verwijderen. Je kunt namelijk onmiddellijk stoppen met zeven wanneer je dat wilt. Het kost je ook geen elektriciteit, alleen maar met je eigen kracht draaien aan de zwengel.

 

Liefs Marieke
#kookwinkel

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*