DE BESTE TIPS VOOR EEN GEZONDE BBQ

FOOD

BBQ vlees, bbq, zomer, barbecue, barbecue, spies, spiezen, vlees, vis, xmariekie, boodschappen

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent BBQ-tijd! Ben je op de gezonde toer en niet helemaal zeker of je wel mee kunt barbecueën? Maak je geen zorgen, want met deze gezonde recepten kun je met een gerust hart meegenieten van het heerlijke en gezellige BBQ-seizoen.

 

Vlees

Bij een barbecue hoort natuurlijk BBQ vlees. Wil je voor de gezonde variant gaan? Ga dan voor spiezen met kip tandoori. Kip tandoori is onbewerkt vlees en bevat gezonde eiwitten. Maak de marinade van yoghurt en verse kruiden, zo ben je helemaal gezond bezig. Naast spiezen met kip tandoori, kunnen spiezen met ribeye en vers lamsgehakt ook hartstikke gezond zijn. Zolang het vlees onbewerkt is, en de marinade zelfgemaakt. Mix met wat groenten, en je hebt een heerlijk BBQ-recept!

 

Groenten

Naast vlees, kun je ook groenten op de barbecue leggen. Denk aan geroosterde barbecue-groenten of groentespiezen. Die zitten vol gezonde vezels en vitamines! Ben je serieus bezig met afvallen? Zorg er dan voor dat je geen maïs op de barbecue legt, want dat is iets minder gezond.

 

Vis

Ook vis kan hartstikke lekker zijn op de barbecue. Vooral zalm doet het altijd goed, en dit is ook nog eens gezond. Combineer de zalm met groenten voor een helemaal gezonde hap. Of maak spiezen van gamba met bijvoorbeeld mango, niet alleen gezond maar ook onwijs lekker!

 

Salades

Bij een barbecue hoort salade. Ga voor een groene salade met veel groenten, en gebruik daarbij de extra vierge olijfolie. Je kunt ook een salade van venkel maken, of een salade met quinoa en feta.

 

Drinken

Er wordt al gauw alcohol geserveerd bij een barbecue, maar wat dacht je van fruitwater? Verfrissend en ook nog eens hartstikke lekker. Je kunt er ontzettend veel kanten mee op, zoals een combinatie van munt en citroen of basilicum met aardbei.

 

Sauzen

Tot slot mogen ook de lekkere sausjes niet ontbreken. Ga niet voor de kant-en-klare sauzen uit de supermarkt, maar maak de sauzen zelf. Bijvoorbeeld met yoghurt, extra vierge olijfolie en verse kruiden. Ook guacamole is een gezonde keuze om te serveren als dip.

 

Liefs Marieke
#bbq

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*