ETEN, ETEN & ETEN

FOOD

FOOD ETEN LIFESTYLE BIEFSTUK VROLIJK GIRL HAPPY TRAINING FIT FITNESS FITFAM MOTIVATION

Vroeger, toen mijn ouders me nog muisje noemde en ik nóg kleiner was dan ik nu ben, was mijn antwoord op de vraag: ‘Wat wil je worden als je later groot bent?’: PROEFKONIJN! Ik hoor je denken, proefkonijn..? Ja, het is echt waar, laat me je vertellen waarom.

Gezond eten

Eten, ik ben gek op lekker eten. Vroeger de kom met mijn handjes schoonmaken en mijn vingers erbij aflikken. Tegenwoordig vaak een hapje eten en in mijn vrije tijd lekker zelf kokkerellen. Met ouders die goed kunnen koken kan het ook bijna niet anders, het zit in de genen. Vroeger maakte ik ook al vaak lekker maar ongezond eten. Tegenwoordig maak ik er een sport van iets te maken wat ik lekker vind, maar dan juist de gezonde variant. Dit blijkt toch een lastig punt te zijn voor velen, gezond eten. Op internet lees je er zoveel over, een koolhydraatarm dieet hier, een detox-kuurtje daar. Jeetje mensen, vergeet niet vooral logisch na te blijven denken. De energiebalans is leidend. Dus als jij meer eten in je mondje propt dan je lijf verbrandt, dan ga je niet afvallen, krijg je geen lager vetpercentage en krijg je dus geen zichtbare abs. Probeer iets te zoeken wat je vol kunt houden. Of dit nu de 80/20-regel is of dat het IIFYM (If It Fits Your Macro’s) is, zo moeilijk hoeft het echt niet te zijn! Zolang je doet waar jij je goed bij voelt, is het altijd de juiste keuze.

Meal prepping

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is mealpreppen misschien wel een handvat waar je wat aan hebt. Stop allereerst met de excuses. Je hebt geen tijd? Je weet niet wat moet eten? Schei toch uit, hier ben ik, je dikke vette spiegel. Je hoeft maar een internetpagina te openen of er staan lekkere, gezonde en vaak ook eenvoudige recepten op. Hup hup, een half uurtje op je vrije avond plannen om je voeding voor de volgende dag voor te bereiden en tadaa, daar ga je:

 1. Je neemt het eten wat in je koelkast klaarstaat mee naar je werk of naar school, zo heb je meteen wat tijd bespaard in de ochtend.
 2. Je eet op de geplande momenten de geplande voeding, voorkomt zo getwijfel in de kantine en maakt geen keuzes waar je wellicht achteraf van baalt.
 3. Je weet dat hetgeen wat je eet past in je doelstelling, je hebt de juiste porties bij je en voorkomt zo eetbuien.
 4. Je komt vrolijk thuis, want je hebt je aan je plan gehouden en weet dat je nog ruimte over hebt voor een lekkere avondmaaltijd.
 5. Je bent enthousiast en besluit na deze goede dag ook te gaan trainen, want dit smaakt naar meer.
 6. Je maakt na het trainen een half uurtje tijd om weer te mealpreppen voor de komende dag(en), je krijgt energie van je goede dag.
 7. Je gaat weer lekker met je tupperware bakjes op naar je werk op naar school, yes weer een nieuwe dagom te knallen!


Zoals je ziet gaat het vooral om jou, om jouw gedrag en om jouw gewoontes. Als je écht verandering wilt doorvoeren, stop dan met die excuses en zorg dat je een start maakt. Je gaat vast en zeker nog 100x terugvallen, dat doe ik ook, maar hee dat is oké. Zorg dan dat je geniet van die momentjes dat je dat extraatje neemt of dat je dat gezellige etentje hebt. Bij deze, note-to-myselfie: geniet van die momenten en ga naderhand niet balen dat je jezelf een keer hebt laten gaan. Dit is menselijk! Het kan niet en hoeft niet altijd perfect te gaan. Verbetering ontstaat door vallen en opstaan.

FOOD FOODIE FIT FITNESS FITFAM100% clean eating, nee bedankt
Wat ik ook graag nog even wil ophelderen, ook al klinkt het logisch: social media is niet de werkelijkheid. Vergeet dat niet op zijn tijd eens te relativeren. Die ene persoon die vaak chocoladetaart en pizza op Instagram post, eet echt niet alleen maar ongezond. Of die ene fitchick die veel foto’s post over smoothies of wat dan ook, eet ook echt nog wel eens een ijsje of een pizza. Balans is the key, knopen jullie dat in jullie oortjes? Het is ook echt niet zo dat ik, anderen of jullie bepaalde dingen ineens ‘niet meer mogen hebben’. Are you kidding me?! Wie bepaalt dat, overigens eet ik heel graag een lekker ijsje. Dan sleep ik vriendlief mee naar de ijssalon en geniet ik daar met volle teugen van van mijn ‘twee bollen in een bakje alsjeblieft’. Vervolgens zorg ik wel voor een avondmaal met veel eiwitten en ietsje minder koolhydraten en vetten. Dus bij deze, als je me een ijsje ziet eten de volgende keer: ‘Nee, er is niets mis met mij, ik houd gewoon de balans in ere!’. Ik zal jullie in mijn toekomstige blogs op weg helpen met ideetjes voor súper simpele, maar toch lekkere en voedzame gerechten. Vooruit dan, voor de luilakjes onder jullie en stiekem ook een beetje voor mezelf, you know, ik heb ook een druk leven en vaak weinig tijd voor een uitgebreide maaltijd. Weet je wat ik ook irritant vind? Dan zie ik iets lekkers en moeten er wel 25 verschillende ingrediënten in. Ja doei! Hier haak ik vaak af, want dat moet toch gemakkelijker kunnen. Dus bij deze, hand erop, hier gaan we de volgende keer gezellig over kletsen. Tot ziens leukerds & don’t forget: #KEEP SWEATING!

Liefs XM
#mealprep

ps: don’t forget to use #xmariekie on your Instagram posts

0 reactie

 1. Johan 3 augustus 2016 Antwoord

  Hallo Marieke, eindelijk is ie dan toch online! Ziet er erg goed uit en is leuk om te lezen. Succes met je website van…. ome Johan.

  • Auteur
   Marieke van Loon 4 augustus 2016 Antwoord

   Dankjewel ome Johan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*