TRY-OUT: MIJN DARMEN REINIGEN MET VEGAQURA

FOOD

detox, vegaqura, darmen, darmreiniging, vegan, xmariekie, influencer
Een detox, oftewel niet eten, is aan mij niet besteed. Althans dat dacht ik altijd, want het blijkt dat je ook een 1-daagse detox kunt doen! Die uitdaging wil ik natuurlijk aan gaan. Een dagje, dat moet me lukken. Dus ik kies een zondag uit waarop ik niets gepland heb en… Here we go!

 

Detox, wat is dat?

Detox is afkomstig van het Engelse woord detoxification en dit betekent het verwijderen van giftige stoffen, afvalstoffen en andere rotzooi uit verschillende onderdelen van het menselijk lichaam. Ons lichaam is voortdurend op zoek naar het vinden van een balans. Ieder jaar geven we onze auto een APK. We vervangen de filters, stellen de bandenspanning bij en gebruiken de beste olie voor een optimaal gebruik van de motor. Wanneer de auto lang gereden heeft laten we de motor afkoelen en vervangen we de remvloeistof. Ook wassen we regelmatig de buitenkant en de binnenkant zo nu en dan.

Bij ons lichaam blijft het voor de meesten beperkt tot het wassen van de buitenkant. We douchen, poetsen onze tanden, en wassen onze haren. Dat is het wel zo ongeveer. Maar we doen vrijwel niets voor de binnenkant. De longen worden gevuld met vuile lucht, ons spijsverteringskanaal met verwerkt voedsel en ons bloed met veel te veel plantaardige vetten en suikers. Daarnaast ‘doden’ we ons lichaam met een overvloed aan medicijnen. Met een detox kun je dus je binnenkant ook een soort van APK geven. I’m in en ik ga aan de slag met de lijn van Vegaqura.

 

De lijn van Vegaqura

Vegaqura is een lijn van luxe gezondheidsproducten met de focus op darmgezondheid. Een van die producten is dus de 1-daagse detox die ik ga doen! Vegaqura Q-Start (€119,95) is de enige ontgiftingskuur in Nederland waarbij de darmen binnen slechts één dag grondig worden gereinigd van onverteerd voedsel en schadelijke bacteriën die daar soms al jaren lang voor veel lichamelijke problemen zorgen. Schone darmen zijn de start van een betere gezondheid en meer vitaliteit. En je hoeft er niet eens de deur voor uit.  Vegaqura doet een veelbelovende uitspraak:

Een darmreiniging van slechts 1 dag met een visueel resultaat. Niet alleen ben je gelijk 1 tot 1.5kg lichter, je voelt je gelijk ook veel vitaler. En schoner. Vegaqura Q-Start vormt het ultieme begin van een gezondere levensstijl.

 

Here we go

Nou, daar gaan we dan. Enigszins gespannen gaat om 08:30 op zondagmorgen mijn wekker. Volgens het boekje start ik om 09:00 met mijn eerste zakje enzympoeder. Het is van belang dat je het mengt met water tussen de 30-40 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de enzymen goed hechten, maar niet afsterven. De temperatuur meet ik met een gewone thermometer en het shaken doe ik in een shake beker waar ik vroeger mij proteïne shakes in mixte. Ik ben een beetje huiverig voor de smaak en het is zeker niet superlekker, maar ook niet heel vies. Voor een dag moet het lukken, zeg ik tegen mezelf. Om 12:00 heb ik een vol gevoel en ben ik een keer naar de wc geweest om te plassen. Mijn buik rommelt nog niet, mijn darmen zijn nog rustig en ik voel eigenlijk niets bijzonders. Je lichaam wordt bij een detox uit de comfortzone gehaald, dus bijwerkingen als misselijkheid, hoofdpijn of buikpijn kunnen voorkomen bij het gebruik van deze kuur. So far so good en ik heb (nog) nergens last van.

 

Het vervolg

Tussen 12:30 en 14:00 heb ik pauze en daarna begint de volgende ronde. Vanaf dit moment moet ik aan het zakje enzympoeder ook nog 1/3e flesje enzymvloeistof toevoegen. De smaak is een stuk zoeter dan de shakes hiervoor en ik merk dat ik nu ook wel zin krijg om iets te eten. Even doorzetten! Inmiddels heb ik nog twee keer geplast en verder niets. Om 15:30 zit ‘de tweede ronde’ erop en ik voel me nog steeds helemaal prima. Geen honger, wel nog meer zin om te eten, en geen bijwerkingen.

Om 17:00 begin ik weer, ronde drie. Ik merk dat ik er een beetje klaar mee ben en dan heb ik het met name over de smaak en over de substantie van het goedje. Ik geef mezelf een peptalk: ‘je bent al over de helft’ en ‘je hoeft er nog maar vier´klink in mijn hoofd. Verder heb ik nog een plasje gepleegd en that’s it. Het feit dat Tom met een pizza naast me op de bank zit, maakt dit hele experiment nog net iets moeilijker. Zodra het tijd is voor shake nummer 8, ik deze klaar heb en ik de dop open draai, springen mijn nekharen overeind. Ik kan de hele dag dezelfde penetrante geur niet goed meer verdragen en ik herhaal een soort van mantra in mijn hoofd om mezelf aan iets anders te laten denken: ‘Het is maar appelsap, het is maar appelsap’. Tom geeft ook een peptalk en ik wil het ook écht afmaken! Ik doe de hele dag al zo mijn best, dus nu moet ik doorzetten!

 

De laatste loodjes

Van 19:30 tot 21:00 heb ik weer pauze en in die periode ga ik voor de eerste keer naar de wc voor een ‘grote boodschap’. Sorry mensen, maar het gaat hier nu eenmaal over een detox en de bedoeling daarvan is dat je je darmen helemaal reset. Dat laatste werkt nu eenmaal via wc-bezoekjes. Om 21:00 neem ik met pijn en moeite de laatste shake en deze keer gaat er ook nog een portie probiotica bij. Lest best, dus deze werk ik uiteindelijk ook naar binnen en een half uurtje later volgt het laatste glas water (met probiotica). Ik ben eerlijk gezegd echt blij dat het erop zit, dus ik ga redelijk op tijd naar bed. Ik ben erg benieuwd naar de dag van morgen.

detox, vegaqura, darmen, darmreiniging, vegan, xmariekie, influencer

detox, vegaqura, darmen, darmreiniging, vegan, xmariekie, influencer

Dag twee

Ik had verwacht wakker te worden en meteen naar de keuken te rennen om een lekker ontbijtje te fixen, maar helaas. Het is namelijk het beste om na deze detox van 1 dag je darmen rustig te laten wennen. Niet veel later, rond 09:30, zit ik met een bordje gebakken appel met kaneel op schoot. Mijn buik rommelt vrolijk verder en inmiddels is toiletbezoekje 2 een feit. De weegschaal zegt -1,3 kilo en ik ben benieuwd hoe dat verder zal ontwikkelen. Rond 15:00 eet ik toast met avocado en feta, maar eigenlijk is dat tegen de regels. Oepsie! Er wordt geadviseerd om rustig aan te doen met granen, melkproducten, olie, suiker en vlees. Maar dat was wel écht smullen zeg. Verder deze dag weinig bijzonders.

 

Dag drie en dag vier

Een bakje koffie in de morgen is een dag zonder zorgen en zo ga ik in de ochtend voor de derde keer naar de wc. Het is niet zo dat ik de hele dag door naar de wc moet rennen, gelukkig niet! Ik lees bij de ervaringen wel dat andere mensen dat gehad hebben. Deze dag verloopt net zoals gisteren goed en dag vier start precies hetzelfde. Ik ben weer op de weegschaal gaan staan en het resultaat mag er zijn: in totaal -1,8 kilo!

 

Waarom detoxen?

Een ding wil ik duidelijk aangeven: een detox zorgt voor een gezonde darmhuishouding. Het is en fijn gevoel dat er bijna twee kilo aan ‘oude resten’ mijn lichaam uit is. Of die kilo’s er snel weer aan zitten? Dat weet ik niet. Maar belangrijker dan die kilo’s is dat ik me helemaal fit voel! Ik zie dit als een fijne basis om me weer iets meer te focussen op voedzaam eten: net iets minder snacken en net iets meer opletten. Ik ben er klaar voor.

detox, vegaqura, darmen, darmreiniging, vegan, xmariekie, influencer

Heb jij al ooit een detox gedaan?

Liefs Marieke
#darmen

volg me door HIER te klikken

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*