LAURA’S FAVOURITES: CHOCOLADE PANNENKOEKJES

FOOD

pancake, pannenkoekjes, eten, lauravdw, xmariekie, food, lifestyle, training, travel, girls, happy. smile, workout, foodpic, breakfast, lunch, snack, dinner
Pannenkoekjes, een van mijn favoriete ontbijtjes. Op zaterdag of zondag start ik mijn dag standaard met een pannenkoekenfeestje. De banaan-ei-pannenkoeken kennen jullie vast allemaal wel. Vandaag probeerde ik een keer wat anders en dit wil ik natuurlijk maar al te graag met jullie delen. Ik wens jullie alvast veel bakplezier!

Great ingredients make great food

 Wat heb je nodig?
~ 1,5 banaan
~ 2 eieren
~ Stukjes chocolade (ik gebruikte Tony Chocolonely)
~ Kokos snippers
~ Kokosolie
~ Flavdrops kokos smaak

No one is born a great cook, one learns by doing

Dit recept is gemakkelijk te maken en ook nog eens snel klaar, ideaal! Je snijdt 1 banaan in kleine stukjes en prakt deze daarna fijn met een vork. De andere 0,5 banaan gebruik je later om je pannenkoekjes mee te versieren. Ik vind het extra lekker om de banaan niet helemaal fijn te prakken, zodat je de stukjes goed proeft. Als je dit hebt gedaan voeg je de 2 eieren toe, roer je alles goed door elkaar en zo is de basis van je beslag al klaar.

“You can’t buy happiness but you can buy chocolate and that’s kind of the same thing”

Chocolade, wie maak je daar nu niet gelukkig mee? Vooral de Tony Chocolonely repen zijn op dit moment een grote hype. Daarom gebruik ik de puur pecan kokos variant van Tony Chocolonely om mijn pannenkoekjes een extra lekkere smaak te geven. Ik gebruikte twee stukjes van de reep en deze heb ik fijn gehakt. Wanneer je dit gedaan hebt voeg je de chocoladestukjes toe aan je beslag.

Finishing touch

Het begint al ergens op te lijken. Je hebt een banaan-ei chocolade beslag, dit klink al als een écht feestje. Om het af te maken heb ik nog wat kokossnippers toegevoegd en 3 druppeltjes flavdrops met kokos smaak. Ik gebruikte de flavdrops van Myprotein. Roer het geheel daarna nog eens goed door en je bent klaar om het beslag om te toveren tot heerlijke pannenkoekjes!

Pancake party

Gebruik een beetje kokosolie om de pannenkoekjes in te bakken en bak ze in ongeveer 2/3 minuutjes mooi bruin. Ik gebruik vaak een klein koekenpannetje zodat ik de pannenkoeken kan opstapelen. Zo wordt het een echte pancake party op mijn bord! Gebruik de overige stukjes banaan om je bord/pannenkoekjes te versieren en strooi er nog wat extra kokossnippers overheen.

Enjoy your pancake party!
Liefs Laura
#pancakes

ps: vergeet je niet je pannenkoekjes te showen via #laurasfavorites?

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*