BOON: HOE BUITENGEWOON DE GEWONE BOON IS

FOOD

boon, bonen, vegetarisch, plantaardig, eten, food, foodie, xmariekie
Maak kennis met BOON: natuurlijk lekkere vleesvervangers, gemaakt van bonen en geteeld door lokale boeren. Met producten zoals burgers, balletjes en tempeh haalt BOON de boon van de kelderkast naar de koelkast. Het merk biedt een plantaardig alternatief dat rijk is aan vezels en eiwitten: een mooie aanvulling op iedere maaltijd!

 

BOON dopt haar eigen boontjes

BOON werd in 2015 opgericht door Michael Luesink. Zijn missie? Om de Nederlander meer en vaker bonen te laten eten. Minder conserven en meer verse en smaakvolle peulvruchten. Bonen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Daarnaast is het telen van bonen erg goed voor de landbouwgrond. Met BOON wil Michael consumenten verleiden om vaker te kiezen voor plantaardige eiwitten. Samen met lokale boeren ging hij graag de uitdaging aan om Nederland te tonen hoe buitengewoon de gewone boon werkelijk is.

Michael legt uit: “Bonen hebben een imagoprobleem. De associatie is stoffig, ouderwets en saai. Er is ook weinig innovatie op het gebied van bonen, omdat het wordt verkocht in potjes en blikjes. Als je mensen vraagt of ze bonen in huis hebben, nemen ze een kijkje in de kelderkast en zien dan een blik dat er al maanden staat. Dat moet veranderen. Daarnaast komt 70% van alle eiwitten die Nederlanders consumeren uit dierlijke bronnen. De overige 30% komt uit plantaardige bronnen. Het zou fantastisch zijn als we dit kunnen omdraaien.

 

Natuurlijk lekker natuurlijke producten

Het assortiment van BOON bestaat uit diverse burgers, bapao’s, nuggets, falafel en tempeh. De producten zijn 100% plantaardig en worden gemaakt van bonen, verse groenten en kruiden. Door de grote hoeveelheid bonen in de producten, zijn de vleesvervangers daardoor rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Daarnaast zijn alle BOON producten sojavrij. Zo wordt de tempeh bijvoorbeeld gemaakt van witte bonen.

 

Waar is BOON verkrijgbaar?

Wil je de producten zelf uitproberen? BOON is verkrijgbaar bij meer dan 2000 verkooppunten door heel het land. Er is dus altijd BOON bij jou in de buurt! Ga snel naar jouw Albert Heijn, Jumbo, Dirk of Sligro.

boon, bonen, vegetarisch, plantaardig, eten, food, foodie, xmariekie

Liefs Marieke
#boon

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*