BALI: VERWENNERIJ & LUXE IN CANGGU

TRAVEL

JSJB 728x90 Content

Wereldreis, Bali, Canggu, Seminyak, hotspot, eten, surfen, healthy, gezond, backpack, fit

Het is inmiddels 6 juni 2017 en het is tijd om Canggu te verkennen. Dit zou een perfect plekje zijn voor de beginnende surfer, dus naast lekker eten gaan we ook kijken of we hier wat ‘golfjes kunnen pakken’. Klinkt leip hè?

Brandstof aanvullen

Een nieuwe dag vraagt om een nieuw ontbijtje en deze keer tuffen we op ons scootertje naar Milk & Madu. We krijgen wederom een heerlijk maaltje voor onze neus gezet en hierna toeren we op ons gemakje verder naar Deus Ex Machina. O mijn god, die motoren en surfboards! Hadden we die destijds in Vietnam maar gehad, wauw. Ik krijg ook meteen zin om te surfen, ook al gaat dat vast en zeker een klungelige tentoonstelling worden. Na het kwijlen in deze shop rijden we een klein stukje terug naar Seminyak waar we een van de vele winkelstraten willen bezoek. Jeetje mina, wat een dure winkels en wat een drukte zeg! Blij dat wij die buurt nog niet hebben gezien. Snel wegwezen.

Pure verwennerij

De wekker gaat de volgende morgen redelijk op tijd, want we hebben een vol programma. Het is zo onwijs tof om in zo’n bloggersplace te zijn, de samenwerkingen vliegen me om de oren en we worden flink verwend hi-hi. Eerst ontbijten we bij Watercress Bali wat nog lekker dicht bij ons hotel is (want Canggu bezoeken we steeds vanuit ons hotel in Seminyak). De groente- en fruitsapjes, koffie met versiersels en supervers eten vullen binnen no-time onze tafel. Vervolgens gaan we naar Goldust Beauty Lounge waar Kevin een massage krijgt van maar liefst anderhalf uur. Ik mag genieten van een 24K GOLD facial. Deze gezichtsbehandeling is echt heerlijk en mijn huidje kan het goed gebruiken.

Gold baby

Als eerste wordt mijn huid uitgebreid gereinigd. Vervolgens worden de goudblaadjes op mijn gezicht aangebracht en terwijl dit zijn werk doet, lig ik lekker te chillen met een rustgevend muziekje en krijg ik een voemassage. Ten slotte wordt het goud ingemasseerd en zo heeft mijn gezicht een supermooie natuurlijke glow. Ook heeft het goud veel positieve effecten die je op de website van Goldust allemaal terug kunt vinden! Hierna is het tijd om even uit te rusten van het niets doen, want dat kost me toch een energie ;-)

Let’s go to the Canggu beach

We lopen naar het strand om naar de vele surfers kijken. Wegens tijdgebrek gaan wij in Canggu niet surfen, maar dat halen we over een paar dagen zeker wel in. Na een poosje zijn we het kijken beu en we hebben ook wel weer trek. Deze keer stoppen we bij Ulekan Bali voor een Indonesisch diner. We kiezen acht kleine gerechtje zoals coconut chicken curry, crunchy tempeh en uiteraard bestellen we verschillende soorten sateetjes bij. Deze zijn ieniminie en worden op kleine barbecuetjes geserveerd, zo leuk! De hele zaak ziet er trouwens supertof uit: een combinatie van zwart, wit en bamboe. Deze moet op je lijstje als je naar Canggu gaat!

Nog meer luxe

Een behandeling is superfijn, maar dat alles zo vettig is vind ik irritant. Ik spring snel onder de douche, weg met alle plakzooi. Maarrr hier in Seminyak moet je je bekkie niet open trekken tijdens het douchen. Het water is hartstikke zout! Zo goor hi-hi. De volgende morgen worden we wakker met het getik van de regen op de ruit. Gelukkig zitten de regenjassen die we op de motor droegen nog steeds in onszelf tas, dus met onze fancy pakjes aan toeren we naar Café Organic. Ik heb zoveel goede verhalen over dit plaatsje gehoord, maar eerlijk gezegd valt het me nogal tegen… Deze mag je wat mij betreft overslaan. We rijden door naar Sofia Spa en hier krijgt ook Kevin z’n allereerste gezichtsbehandeling ooit. Het is superfijn en wat verwennerij weer!

Knorrende buikjes

Op de terugweg komen we langs een hartstikke gezellige foodcorner. Het lijkt op de eetlocatie van een festivalterrein met allemaal kleine kraampjes. Wij genieten van kreukelfrietjes en een baconburger bij Shmurger Burger. Niet te duur, erg lekker, op een toplocatie in Canggu én we krijgen een tof shirtje mee naar huis met de tekst ‘be nice share fries’: like! Onze allerlaatste stop is bij Bronz Spa waar mijn nageltjes mooi worden gemaakt. Anderhalf uur later heb ik mooie nude-kleurige nageltjes en heeft Kevin menig levens van z’n spelletje uitgespeeld tijdens het wachten. Nu pakken we nog even onze backpacks in, want morgen verlaten we Canggu en gaan we door naar het volgende plekje in Bali.

Tot in Ubud leukerd!

Liefs XM
#canggu

ps: neem je even een kijkje op mijn pagina via Facebook & Instagram? // xmariekie

Dames boss 728x90

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*